Dudás

2016. szeptember 05. 09:49

Kellenek a gumicsontok a nemzetközi diplomáciában, a klímavédelem pontosan ilyen téma, hiszen egyedül azokat az országokat érinti közvetlenül, amelyek mindenkitől távol vannak.

2016. szeptember 05. 09:49
Sitkei Levente
Magyar Idők

„Obama álláspontja nyilvánvaló, az emberi jogok tiszteletben tartását mindennél fontosabbnak tartja, a kínai elnökkel való megbeszélésén se volt rest ezt kiemelni, pontosan tudva, hogy ez az egyik vesszőparipája Pekingnek, miszerint senki se oktassa ki őket arról, hogyan is kell élni az életet, ők azt majd tudják. Obama a Dél-kínai-tengeren tapasztalható erőfitogtatástól is óva intette házigazdáját, Hszi Csin-ping pedig elmondta, hogy meg fogják védeni az érdekeiket, és javasolta, az amerikaiak ne telepítsenek rakéta­pajzsot Dél-Koreába, hiszen az is az ő érdekeiket sérti. De mind­eközben két mosolygó politikust látunk, egymás kezét szorítják az előre meghatározott ideig, egy másodperccel se tovább, a mosoly is szépen begyakorolt művelet, és Hszi kijelentése arról, hogy az Egyesült Államok és Kína együttműködése az ebola elleni harc során nagyon szép példája a közös munkának, még inkább rávilágít a köztük levő távolságra.

Kellenek a gumicsontok a nemzetközi diplomáciában, a klímavédelem pontosan ilyen téma, hiszen egyedül azokat az országokat érinti közvetlenül, amelyek mindenkitől távol vannak, és se olajuk, se atomfegyverük nincs, még lakosságuk se túl nagy, ha Naurut elönti a tenger, legfeljebb Ausztrália lesz szomorú, mert új helyet kell keresnie a menekülttábornak. Nem kérdés, hogy a klímaváltozás elleni küzdelem hatalmas üzlet, népszerű téma, de épp a lényeget fedi el.

Kína és az Egyesült Államok természetszerűleg nem tud olyan úton haladni, amely elkerülné az összeütközést, ez a nagy és elismert dudások sajátságos viselkedése a csárdákban. Barack Obama pedig épp Kína csárdájába tért be, ráadásul mindenki tudja róla, hogy az ő zenélése már csak jövő január 20-ig tart. Már csak az a kérdés, hogy utódja kap-e vörös szőnyeget Kínától.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
káli
2016. szeptember 05. 19:11
Na ezért az írásért kár volt klaviatúrát ragadni a mókusnak! Mondjuk aki magyar időket olvas az annyit is ér, aki meg publikál benne az még annyit sem!!!DDDDd
madarasi.abel
2016. szeptember 05. 11:31
"Kellenek a gumicsontok a nemzetközi diplomáciában, a klímavédelem pontosan ilyen téma, hiszen egyedül azokat az országokat érinti közvetlenül" van pofája ezt leírni. A klímaváltozás minket is közvetlenül érint, gyerekeink és unokáink meg már nagyon is szenvedni fogják, nem csak "érintve lesznek".
matykox
2016. szeptember 05. 11:30
Ó, hát az egész "klímaváltozás" történet a kezdetétől fogva szaros. Akinek valóban van természettudományos képzettsége, az világosan látja, hogy a "CO2 kvóta- kereskedelemtől" kezdve Algórén át az egész egy végtelenül tudománytalan, igazolhatlan, diktatórikus (Adolf és Joszif Viszárionovics bák legjobb napjaira emlékeztetö) markecing fogás az egész. Mivel levegőt még nem sikerült "áruvá" változtatni, de a CO2-t igen. Következő a víz lenne, a földet, ugye, már régóta "sikerült" áruvá alacsonyítani. Amiért egy algóré béka snóbli díjat kap - az ember csak köpni tud.
kuwiq
2016. szeptember 05. 11:30
Te szegény hülye. Azt hiszed, hogy a klímaváltozás téged majd kihagy, neked nem lesz ötven fok, nem jelennek meg skorpiók a kertedben? És a tengerszint csak egy helyen fog emelkedni, max kettőn? Ennyire hülye ember nincs. A közoktatás teljes csődje ez az ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!