Visegrád rombolása

2016. szeptember 14. 15:59

Végül megérhetjük, hogy a visegrádi együttműködés épp attól múlik el, hogy a csehek és szlovákok kifarolnak belőle, mivel nem lesz érdekük a maradás, és az ezzel járó elszigetelődés.

2016. szeptember 14. 15:59
Miklós Gábor
Népszabadság

„A lengyel újságok tovább elemzik Orbán Viktor és Jaroslaw Kaczynski múlt heti fellépését a dél-lengyelországi Krynicában, az ottani gazdasági fórumon. Két okból is érdekes Orbán ottani produkciója a lengyeleknek. Az egyik az, hogy a magyar kormányfő miközben a pártja által végrehajtott politikáról szólt, gyakorlatilag felvázolta nekik, mi is vár rájuk. Azt már látták, hogy az ügyészség államosítása után az alkotmánybíróságot teszik tehetetlenné, hogy bekebelezik a közmédiát és pártszócsővé alakítják. (...)

A barátság erősítését ugyanis nem csak az ellenségkép közös mázolásával lehet elképzelni. Orbán viszont ezzel házal. Végül megérhetjük, hogy az eddig is csak nehezen létező visegrádi együttműködés épp attól múlik el, hogy a csehek és szlovákok kifarolnak belőle, mivel nem lesz érdekük a maradás, és az ezzel járó elszigetelődés. Jólétüket az EU-ban érték el, nem ellene.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. szeptember 15. 15:27
Kerékpárrombolóval Visegrád ellen.
Flagellator1974
2016. szeptember 14. 21:23
Te csak koncentrálj a hintára, lepcses.
Dénia
2016. szeptember 14. 20:23
Már hogy ne lenne érdekük.
states
2016. szeptember 14. 19:02
Szegény Szabad Népnek az maradt, mint az egész magát baloldalnak nevező gittegyletnek: álmodik a nyomor. S ha már álmodik Orbán bukásáról, egyébként már jó 20 éve, akkor miért ne álmodna a V4-ek bukásáról is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!