Orbán, Trump és a terroristák szövetsége

2016. augusztus 07. 15:05

Ha szeretnénk változtatni ezen a folyamaton, akkor elég megnézni, hogy hova mennek a kivándorló fiataljaink, és azoknak az országoknak a mintájára kell alakítani Magyarországot.

2016. augusztus 07. 15:05
Pataki Márton
Az új ellenzékért!

„A bevándorlók integrálása nem könnyű feladat, és ebben az észak-amerikai gyakorlat (ezidáig) sokkal jobb az európainál. A hivatalos szintre emelt előítéletesség, a mindenhonnan áradó megszégyenítés, a kilátásba helyezett hátrányos megkülönböztetés ebben mind a két kontinensen súlyos törést okozhat. Gátlástalan politikusok, mint Donald Trump vagy Orbán Viktor a saját népszerűségük növelésének lehetőségét meglátva, a média, ugyan normális, de minden további nélkül szenzációhajhásznak nevezhető működéséből eredő félelmeket a saját eszközeikkel a sokszorosára növelik, majd pedig hazug, de egyszerű válaszokat adnak rájuk. Azt követelik, hogy a Nyugat a biztonsága kedvéért adja fel a saját értékeit, a toleranciát, a szabadságjogokat, a nyitottságát. Ennek következtében azonban nem kevesebb, hanem több terrorista, több terrortámadás lesz.

(...)

Egy dologban azonban van erkölcsi igazsága a magyar kormánynak: miért kellene arra kényszerítenünk embereket, hogy Magyarországon maradjanak, ha nem akarnak itt élni? Ez a körülmény – hogy nem akarnak itt élni - azonban egyáltalán nem örömteli. Ha már alaposan kivitattuk, hogy a nyugat- és észak-európaiak számára mi lenne a helyes követendő politika, beszélhetnénk esetleg a saját problémáinkról is. A migrációban mi ugyanis nem cél-, hanem forrásterület vagyunk. A vasfüggöny leomlása óta több mint 20 millió ember hagyta el a térséget. Ugyanolyan megfontolások mentén, mint amelyekkel a Közel-Keletről vagy Afrikából érkezők jönnek. Egy részüket a legszűkebben vett megélhetés kényszere vitte, de jelentős részük a visszahúzó környezet, a korrupció, az érdemek helyett a kapcsolatokon alapuló társadalom, az általános bizalomhiány elől menekült.

Olyan országokba, amelyek nem a beláthatatlan távoli jövőben, hanem már most »európaik«. A fiatalok mennek el, az emigráns magyarok 44 százaléka 30 év alatti, további 33 százalékuk 30 és 40 év közötti, képzettségi mutatóik a magyar átlagnál jobbak. A középiskolások felét foglalkoztatja a gondolat, hogy külföldre költözzön.

A kivándoroltak hiánya már most érezhető a gazdaságban és a közéletben, én nincs az a családpolitika, amely demográfiai szempontból pótolni tudna ennyi fiatalt. Ha szeretnénk változtatni ezen a folyamaton, akkor elég megnézni, hogy hova mennek, és azoknak az országoknak a mintájára kell alakítani Magyarországot. Liberális demokrácia, szociális piacgazdaság, társadalmi nyitottság. Nem kell új recept, ezt kell megvalósítani, de nem a 2010 előtti évek és napjaink díszletekben gondolkozó, korrupt-oligarchikus torz formájában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2016. augusztus 08. 08:25
Minden mondata bűzlik a hazugságtól. Vergődnek, tekeregnek a politikai karanténukban, és ott fognak megrohadni. Vége a kutyavásároknak, libsik!
eresgé
2016. augusztus 07. 22:22
Megjegyzem ha Trump a gatlastalan nem is tudom mit lehetne mondani Clintonekre (barmelyikre). Talan valami uj szot kene arra kitalalni amikor Szaxisbilli $700E-ert eloadast tart az Ericssonnal, hogy ne fingassak meg a ceget mert olyanokkal businesselt akivel nem kene. Vagy amikor lepukkant afrikai diktatoroktol fogad el "adomanyt" $150-250E ertekben, akiknek az orszagaban az atlagfizetes egy marek rizs... Hat nyilvan ezek meg veletlenul sem gatlastalanok...
eresgé
2016. augusztus 07. 22:19
"A bevándorlók integrálása nem könnyű feladat, és ebben az észak-amerikai gyakorlat (ezidáig) sokkal jobb az európainál. " Vajon itt mire gondolhat a szerzo? A bevandorlo feherekre akik annyira sikeresen integralodtak az oslakossagba, hogy azokat ma mar leginkabb csak rezervatumokban lehet megtalalni?
csurcsányi
2016. augusztus 07. 21:53
Egyébként kíváncsi lennék arra az adat,amióta Obama az USA elnöke az alatt hány Mexikói bevándorlót lőttek le a határvédő "JENKIK"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!