Nihil

2016. augusztus 26. 08:25

Kedves Kétfarkú Kutya Párt, könyörgöm, hagyjuk a hülye történelmi párhuzamokat és szójátékokat, vagy nézzünk szembe velük. Az Európára zúdított tízmillió migráns új honfoglalásra készül.

2016. augusztus 26. 08:25
Máté T. Gyula
Magyar Hírlap

„Igen, tudtam, kedves Kétfarkú Kutya Párt, hogy őseink bevándorlóként érkeztek a Kárpát-medencébe. S valljuk meg, igen kellemetlen, modortalan és új szokásokat meghonosító bevándorlóként. A már itt élő avar és szláv népek ezt némileg nehezményezték, tenni viszont nem sokat tudtak már a magyar nemzetségek invá­ziója ellen. A helyiek Pannónia területére szintén ácsingózó kéretlen patrónusai sem örültek jövetelünknek, de a Szvatopluk-probléma a kor demokratikus normáinak megfelelően rendeződött. Egyébként az érdekesség kedvéért: egy bizonyos, jelenleg a regensburgi apátságban nyugvó Arnulf császár csábított minket otthoni konkurenciája legyengítésére. Aztán persze jött a sírás-rívás a magyarok nyilaival és újszerű életmódjával kapcsolatban, ahelyett hogy tolerálták volna kultúránkat, amely szerint szeretünk kirándulni és szuveníreket gyűjteni. Bő ezer évvel az események után is szeretném jelezni: komoly méltánytalanság ért bennünket, ha jogászvégzettségem lenne, meg sem állnék a strasbourgi Emberi Jogok Euró­pai Bíróságáig. Ja, és kártérítési per is lenne, egy távoli rokonom ugyanis valamikor 942 körül Sevilla városánál hagyta étkészletét, ma meg a családi ezüstben sehol sincs, se kés, se villa. Sevilla…

Egyszóval, kedves Kétfarkú Kutya Párt, könyörgöm, hagyjuk a hülye történelmi párhuzamokat és szójátékokat, vagy nézzünk szembe velük. Az Európára zúdított tízmillió migráns új honfoglalásra készül. Elsősorban persze tőlünk nyugatra, de mi is „beleférünk”. Nem beilleszkedni, kultúránkat gyarapítani és színesebbé tenni jönnek – erre nem ellenérv a két beilleszkedett kurd orvos és négy török gyökerű német válogatott futballista, valamint Ahmed, a tehetséges afgán rendszergazda –, hanem azt eltiporni. Csúnya, nem éppen eurokonform szavak? Hát azok! Mert a migránsok túlnyomó része sem az. Ők rátelepedni akarnak az egyre kevésbé jóléti európai államokra, kizsigerelni őket, majd megteremteni a saját világukat. Ami önmagában véve elfogadható, nekik nyilván szép és jó, hitükbe illeszkedő életforma. És ha az ő nagylelkű ideológia szponzoraik a tengerentúlról nem dúlták volna fel azt a világot, nemhogy egy egyfarkú kutya, de még egy kósza teve sem jönne felénk. Ellenben mi is szeretnénk oda, hozzájuk járni, turistaként, barátként, s így várnánk őket is ide.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
holder
2016. augusztus 26. 15:31
Én sem hiszem, hogy milliószámra be kéne fogadni menekülteket Európába. De azért 1300 ember nálunk annyira nagy gond lenne ? Ami ennél jóval kevesebb lesz, hiszen ennyi emberről kéne lefolytatni az eljárást, lehet, hogy csak minden ötödik kap státuszt. A másik, hogy ez nem állampolgárságot jelent - ha a kinti helyzet megváltozik, vissza kellene költözniük. Ha emlékeztek, a délszláv háborúban egy év alatt 50 ezer menekültet fogadtunk be, tavaly pedig kiderült, hogy 2013-14-ben több mint ezer iraki, egyiptomi keresztény családot fogadtunk be. Nem menekült-státuszt, hanem állampolgárságot kaptak. Ja hogy ők keresztények ezért könnyebben beilleszkednek ? A vallás egy dolog, ami sokszor csak a papíron létezik, a hit megint más. Szóval semmi garancia erre sima asszimilációra. Arról nem beszélve, hogy nem is lehetne különbséget tenni; amikor Erdélyből jöttek menekültek, akkor sem azt kellett nézni, hogy valaki magyar, román vagy szász, protestáns, görög katolikus vagy hitetlen, hanem azt, hogy kell-e félnie Ceaușescutól. De visszatérve erre az ezer keresztény családra: az én fogalmaim szerint egy család minimum kettő, de egy arab család esetében gondolom inkább 3-4 fő. Na most ha 3 (vagy több) ezer, magyarul nem vagy alig beszélő, arab ember úgy él itt köztünk, hogy senkinek nem tűnik fel, akkor mi a gond ? (Mellesleg az tényleg baromi furcsa, hogy még az itteni kopt egyház és az itt élő irakiak, egyiptomiak sem találkoztak ezekkel a családokkal...)
Magyarvagyok?
2016. augusztus 26. 13:59
Vicces!!! A fasiszta propaganda gépezet egy derék képviselője nem szereti a humort. Ha, ha, ha!!! A többi "értelmiségi" szépen brácsázik neki. Tudtátok, hogy a náci Németországban sem értették a tréfát??? Ja ugyan úgy mint nálunk meg is torolták azt!!!
trespass
2016. augusztus 26. 13:04
A kétfarkúak majdnem az egyetlen teljesen vállalható társaság a mai politikai közéletben.
madarasi.abel
2016. augusztus 26. 10:59
Tudta? Ha valamit sokszor elismételnek, igaznak tűnik? Tudta? Ha valamit sokszor elismételnek, igaznak tűnik? Tudta? Ha valamit sokszor elismételnek, igaznak tűnik? Tudta? Ha valamit sokszor elismételnek, igaznak tűnik? Tudta? Ha valamit sokszor elismételnek, igaznak tűnik? Tudta? Ha valamit sokszor elismételnek, igaznak tűnik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!