Az MSZP fogja megnyerni Orbánnak a népszavazást?

2016. augusztus 04. 14:50

Az MSZP ott tart tekintélyben, hitelességben, hogy már a saját szavazói is ignorálják a szocialista politikusok kérését.

2016. augusztus 04. 14:50
Első Kézből
Nyugati Fény

A demokratikus ellenzékről tudjuk, hogy bojkottot hirdettek. Legelsőként a DK (már idén februárban, amikor kiderült Orbán népszavazásos szándéka), majd később csatlakozott hozzájuk az MSZP, az Együtt, végül tessék-lássék módon az LMP is.

A kutatás azonban egész döbbenetes adatokat hozott ki: míg a DK szavazóinak 69-81 százaléka fogja bojkottálni az orbáni parasztvakítást, addig az MSZP szavazóinak mindössze 29 százaléka tartja magát a bojkotthoz, vagyis saját pártjának felhívásához!

(»A többi párt támogatottsága túl kicsi ahhoz, hogy a népszavazás kapcsán érdemit lehessen mondani a szavazóikról.« – írja még a kutatás.)

Nehéz ezt szétszálazni, de ebben az eredményben nyilván benne van, hogy az MSZP-sek túl későn, és akkor sem túl meggyőzően, félszívvel álltak csak bele a bojkottba. De a lényeg: az MSZP ott tart tekintélyben, hitelességben, hogy már a saját szavazói is ignorálják a szocialista politikusok kérését.

Orbán kvótás népszavazása semmi másról nem szól, mint a Fidesz politikai túléléséről. Mesterségesen felszítani az emberek legalattomosabb ösztöneit, és a gyűlölet hullámaival elfedni a lerohasztott iskolákat és kórházakat, a 3 millió koldust, az eszelős fideszes korrupciót.

És ezt a népszavazást bizony csak és kizárólag az MSZP szavazói tudják megnyerni Orbánnak. A Fidesz és a Jobbik tábora együtt sem teszi ki a szükséges 4 milliót.

Ha Orbán végül triumfál októberben, az bizonyíthatóan annak lesz köszönhető, hogy a MSZP tragikusan elvesztette a hitelességét és a meggyőző képességét a saját választói szemében.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. augusztus 05. 11:13
A birkák megint meg lesznek szívatva. Birkasors!
Lanchaster
2016. augusztus 05. 11:08
Ez bájos a Nyugati Fény nevű portáltól. Annak ismeretében főként, hogy köztudottan a Gréczy-Vágó DK-s páros szerkeszti. Akkor most Gyurcsány megint egyedül akar majd választást nyerni? Vagy az MSzP gyalulása már jegyajándék a Jobbikkal való összeboruláshoz? Guszta mindkét opció... :D
Csigorin
2016. augusztus 05. 10:39
"Mesterségesen felszítani az emberek legalattomosabb ösztöneit, és a gyűlölet hullámaival " Idiota. Tudod mit? Adj nekem havonta szazezer forintot, legyszives. Hogy nem akarsz, mert nem marad neked mit enni? Akkor rohadj meg te gyulolkodo tetu.
74bro
2016. augusztus 05. 09:27
Miért kell nektek állandóan félrebeszélni? Mi,a nép, az "istenadta nép", nem kérünk a minket gyűlölő idegen katonákból. Orbán legalább népszavazást tart, nem úgy mint a boszorkány a Reichstagban. A német átlagembert senki sem kérdezi még, ez lenne a példás demokrácia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!