Demonstrációs összhang

2016. július 13. 07:35

Mindenesetre Medgyessy és Gyurcsány lakása előtt lehetett demonstrálni, Orbán Viktoré előtt nem. Mert az úgy volt összhangban. Ez meg így van.

2016. július 13. 07:35
Ugró Miklós
Magyar Nemzet

Ugyanakkor tüntetni, demonstrálni elsőrendű közérdek, anélkül magánélet sincs, úgyhogy a kettő között valahogy összhangot kell találni, ami egyelőre annyit jelent, hogy aki rossz helyen lakik, az kénytelen tudomásul venni és elviselni, hogy éppen érvényesülnek a szabadságjogok. Persze vannak mifelénk hivatalos szervek is, amelyek mindenféle összhangok megteremtésén ügyködnek, váltakozó sikerrel. Itt mindenekelőtt a rendőrségre gondolunk mint afféle összhangteremtő karmesterre. Az utasításainak eleget kell tenni, csináljon bármekkora zűrzavart, sőt, törvénytelenséget; teljesítményét a bíróság illetékes megítélni. A rendőrség harmóniát kereső erőfeszítéseit példázza az alábbi konkrét eset is.2014. december 19-én a devizahitel-károsultak a főváros több pontján szerveztek demonstrációsorozatot. A rendőrség azonban megtiltotta a tüntetést a miniszterelnök Cinege úti házánál és a Markó utcában a Kúriánál. A rendőrség bölcs határozatát a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság helybenhagyta. A tüntetés egyik résztvevője az Alkotmánybírósághoz fordult, mondván: a gyülekezés betiltása az érintett helyszíneken megalapozatlan és indokolatlan volt, ezért sérti a gyülekezési szabadságot. Az Alkotmánybíróság a panaszt elutasította. Elegendőnek találta a tiltó határozat indoklását, amely szerint a tüntetés a Kúriánál zavarta volna a bíróság működését, a miniszterelnök házánál pedig a magánszféra sérelmével járt volna. Az Alkotmánybíróság kiemelte, hogy más helyszíneken nyugodtan tüntethettek az érintettek, ezért nem sérült a békés gyülekezéshez való joguk. Arról nem szólt az Alkotmánybíróság, hogy a miniszterelnök is vehetett volna másutt házat, s akkor nem sérül a magánélethez való joga. Mindenesetre Medgyessy és Gyurcsány lakása előtt lehetett demonstrálni, Orbán Viktoré előtt nem. Mert az úgy volt összhangban. Ez meg így van.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kmzs232
2016. július 13. 13:04
ugorgyunk...
matekandi
2016. július 13. 08:59
Annak idején a tüntetők szemét ki lehetett lövetni. Ezt most nem lehet. Ha már nosztalgiázik UM, ez is eszébe juthatna. Kéne rendezni nekik egy tüntit jó sok rendőrrel, gumilövedékkel , ha már ennyire visszavágynak Gyurcsány idejébe. Ocsmány, ami a MNO-ból lett.
Mich
2016. július 13. 08:40
Nicsak, mi fáj a simicsicskának...
buckafej
2016. július 13. 08:40
Számomra izléstelen a háza előtt tüntetni, és ugyanezt gondolom Fletó, vay Megyó esetében. Nem a magánemberi tevékenysége miatt tiltakoznak, hogy pl. átöntötte a szomszédba a szaros bilit, vagy átpisilt a kerítésen, hanem politikusi tettei miatt. Arra pedig ott az országház, a politikus munkahelye, vagy bármelyik minisztérium stb. Valóban hadd legyen ennyi privát szférája egy politikusnak, ne kelljen a gyereknek, feleségnek azt hallgatni, hogy a politikust anyázzák. Ez számomra taplóság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!