Nem maradhatok tovább csendben

2016. július 25. 21:55

Olyan megoldásokat kell találnunk, amik biztosítják, hogy a színesbőrűek fair egyenlő bánásmódban részesüljenek ÉS a rendőröket – akik az életüket kockáztatják minden nap, hogy megvédjenek minket – tiszteljék és támogassák.

2016. július 25. 21:55
Michael Jordan
The Undefeated

„Büszke amerikaiként, apaként, aki a saját apját egy értelmetlen erőszakos cselekmény miatt veszítette el, és feketeként mélyen felkavar, hogy afroamerikaiak haltak meg a hatóságok kezeitől, és feldühít az is, hogy gyáván, gyűlölet által vezérelve ölnek meg rendőröket. Együtt gyászolok a családokkal, akik elvesztették szeretteiket, mivel túl jól ismerem a fájdalmukat.

Olyan szülők neveltek, akik azt tanították nekem, hogy szeressem és tiszteljem az embereket bőrszínre és háttérre tekintet nélkül, ezért elszomorít és frusztrál a megosztó retorika és faji alapú törésvonalak, amelyek egyre rosszabbnak tűnnek mostanában. Tudom, hogy ez az ország jobb ennél, és nem maradhatok tovább csendben. Olyan megoldásokat kell találnunk, amik biztosítják, hogy a színesbőrűek fair egyenlő bánásmódban részesüljenek ÉS a rendőröket – akik az életüket kockáztatják minden nap, hogy megvédjenek minket – tiszteljék és támogassák.

Az elmúlt három évtizedben közelről láttam a hatóságok elkötelezettségét, hogy megvédjenek engem és a családomat. A legnagyobb tisztelettel vagyok az áldozataik és szolgálatuk iránt. Azt is látom, hogy sok feketének mások a tapasztalatai a hatóságokkal, mint nekem. Abban a reményben döntöttem úgy, hogy megszólalok, hogy mi amerikaiak együttműködünk és békés párbeszéd és oktatás útján konstruktív változást érhetünk el.

Hogy ezt az erőfeszítést támogassam, 1-1 millió dollárral járulok hozzá mindkét szervezet munkájához: a rendőrfőnökök nemzetközi egyesülete által újonnan alapított közösségi-rendőri kapcsolatok intézetééhez és a NAACP jogvédő alapéhoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2016. július 26. 14:50
"1-1 millió dollárral járulok hozzá mindkét szervezet munkájához ”" Szép. Főként a lelkiismeretre hat jótékonyan. Az már egy másik kérdés: hányadik szervezet ez a kettő, amely "nemes" célokért küzd? Megszámlálhatatlanul sokadik. Éppen annyiadik, amennyinek a százszorosa is kevés lenne... mert ebben az USA-ban könyörtelenül le van tiporva minden szervezet, ami az emberi méltóságról, tisztességről szólna... John Steinbeck: "Annyi a szabadságod, amennyi a pénzed, hogy megfizess érte." És a pénzed fölött is a letiprók rendelkeznek. Amerikában. És egyre erősebb mértékben: EU-ban.
matykox
2016. július 26. 09:21
No, a fekete bűnözést csökkentő alapokat támogasd, vazze! Majd. ha sikerül és legalább az ötödére csökkented a fajtatársaid gyilkossági statisztikaáit, hátradőlhetsz!
br-o
2016. július 26. 08:55
Manapság ugyan már nem túl divatos idézni, de én mégis Bill Cosby "Pound Cake Speech" c. beszédét ajánlanám az afroamerikai közösség figyelmébe.
atila68
2016. július 26. 07:36
A fehér, és a rózsaszín is szín. Megjegyzem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!