Az elmeosztály következik

2016. július 03. 17:15

Kamaszkorunk legszebb éveit idézi fel a pszichiátriára szállítás, amikor a brezsnyevi időkben a rebellis népség legveszélyesebbnek látszó egyedeit nem börtönbe zárták, nehogy a Nyugat tiltakozása közepette mártírrá nemesüljenek.

2016. július 03. 17:15
Megyesi Gusztáv
Népszabadság

„A minapi ligeti rendőrattakban ugyanis, melynek során a ligeti fakivágás ellen tüntető aktivistákat a régi szép időket idézve bántalmazták, bizonyos Komáromy Gergelynek is nekiestek, miután az aktivista önként leereszkedett a közlekedési múzeum kéményéről, ahová tiltakozni mászott fel. A hírek szerint a földre teperték, hasba verték, hátba rugdosták, majd mentőautóba tuszkolva a Nyírő kórház pszichiátriájára vitették, mindjárt a zárt osztályra.

Azért oda, magyarázta később a rendőrség igen nagy leleménnyel, mert öngyilkossági szándékai voltak. Ami igen életszerű. Mint tudvalevő, az öngyilkosságra készülő ember leginkább tüntetésekre jár végezni magával, ahol, mint a ligetben is, lehetőleg több százan láncolják magukat a fákhoz, és kormányellenes molinókat feszítenek ki a rendőrök orra elé, tudományosabban szólva a szuicid hajlam szinte ellenállás nélkül tör felszínre, és repíti a delikvenst a legközelebbi kémény tetejére, ha meghallja, hogy fákat akarnak kivágni a közelben.

Viszont ha az öngyilkosjelölt, mint Komáromy is, önként lemászik a kémény tetejéről, akkor miért teperik le, és rugdosnak bele? Kifejezhetnénk ezt még egyszerűbben is: példának okáért, hogy Bucsek főkapitány rendőrei nemcsak brutálisak, de a következetességnek a nyoma sem található a cselekedeteikben, ám ezek hiába való döfések a rendőrség felé, mert már a látszatra se ügyelnek.

Még azt se tudni, hogy Bucsek főkapitány tudja-e, hogy kamaszkorunk legszebb éveit idézi fel a pszichiátriára szállítás, amikor a brezsnyevi időkben a rebellis népség legveszélyesebbnek látszó egyedeit nem börtönbe zárták, nehogy a Nyugat tiltakozása közepette mártírrá nemesüljenek, hanem valamelyik zárt osztályon helyezték el őket, és attól kezdve hivatalosan betegnek minősíttettek, akik sajnos kórházi ápolásra szorulnak. Kérdés, hogy ezt az utat keresi-e ez a kurzus is, esetleg már rá is lelt; lassan esedékes volna a belügynek e tárgyban sajtótájékoztatón ismertetni az elképzeléseit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2016. július 04. 19:09
" kamaszkorunk legszebb éveit " A Kádár-rendszer időszaka, lehet, hogy neked a legszebb éveid voltak. Rohadék!
BőröndÖdön
2016. július 04. 19:01
Csak a kommunista elődök mintáit követik...
zőldsas
2016. július 04. 18:11
Guszti Te most kimenőn vagy? Az orvosokat is vizsgálni kéne, hogy kiengedtek.
Korrupt Kornél
2016. július 04. 16:58
de jó, guszti, bevonulsz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!