Odalett…

2016. július 05. 07:21

A Vezér költségvetési politikájának talán legfontosabb jellemzője, hogy a’ zemberek számára több a költség és kevesebb a vetés, így aratás sem lesz.

2016. július 05. 07:21
Csillag István
Csillag István
Népszabadság

„A költségvetés bevételi oldalát megalapozó adódzsungel még inkább áthatolhatatlanná vált. Részben újabb különadófajták tűntek fel, mint a »Google«-féle reklámadó vagy az önkormányzatok által kivethető emelt összegű idegenforgalmi adó. Ne feledkezzünk el azonban arról sem, hogy az őrült központosítás és államosítás lázában, amelynek az iskolák totális állami elvétele a következő lépése, az önkormányzatoktól is elveszik bevételeik egy részét, mondván, úgysem kell már gondoskodniuk a területükön iskolába járó gyerekek iskolai elhelyezéséről. Átláthatatlanná válik a bérhez tapadó és a béren kívüli juttatásrendszer a cafeteria átrendezésével. A fogyasztás felpörgetése érdekében néhány élelmiszerfajta és a vendéglátás forgalmi adója csökken, a gyerekkedvezmény tovább nő.

Az adórendszer diszkriminálja a bűnbaknak kikiáltott gazdasági ágazatokat. Megszűnt az állam semlegessége, az állami erőszak törvényekben törvényessé varázsolt eszközeivel ezermilliárdokkal teszik az egyik versenytárssal szembeni hatékonysági, megtérülési követelményt terhesebbé, ami a kormánytáborhoz tartozók javára történő jövedelemátcsoportosításba, torz versenybe torkollik. A gazdaságban a fékek és ellensúlyok rendszerének teljes szétzúzását jelenti a tőzsde – a tőkepiaci iránytű – állami kézbevétele és az, hogy a központi bank – az Európai Bank szigorú tiltásán átlépve – a költségvetés hiányát állampapírok vásárlásával alapítványain keresztül finanszírozza, vásárlásaival az állampapírok árfolyamát befolyásolja.

A Vezér költségvetési politikájának talán legfontosabb jellemzője, hogy a’ zemberek számára több a költség és kevesebb a vetés, így aratás sem lesz, magyarul nem lesz gazdasági növekedés: igazodva a Vezér kedvelt verséhez: »Odalett az emberek vetése«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. július 05. 23:07
Erről is szót ejteni.......nagy a hallgatás.................. Nyomozás a szocialista vezetésű Szentesen Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a szentesi önkormányzatot érintően – tudta meg lapunk a területileg illetékes Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól. A Békés megyei rendőrség arról tájékoztatott, hogy a gazdaságvédelmi osztálya egy büntetőeljárásban valóban több olyan feljelentést vizsgál, amelyek egy szentesi beruházás ügyében érkeztek. .................– A különböző gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt elrendelt és válaszadásunk időpontjában ismeretlen tettes ellen folyamatban lévő nyomozásról az eljárás jelenlegi szakaszában részletesebb tájékoztatást nem tudunk adni – közölte a főkapitányság. http://magyaridok.hu/belfold/nyomozas-a-szocialista-vezetesu-szentesen-807172/
írmag
2016. július 05. 21:36
Sok-sok évvel ezelőtt, már nagyon-nagyon beégtél, ki szólt megint, hogy egy újabb próbálkozásoddal ismét az éghetőt játszd el. Foglalkozhatsz a saját nemzeteddel, mert ez nem az, és ne beszélj belénk.
Harangláb
2016. július 05. 21:02
Ez az ócskácska cikk feltehetően csak azért született, hogy a kis csillagom leírhassa nagy kezdőbetűvel, hogy Vezér...Kellemes magömlést kívánok ennek a manónak...
puszika
2016. július 05. 16:44
Honjaim! Ezek szerint kiváló költségvetésünk van. A ballibik ilyenkor veszítik el józanságukat.Csillag Pisti rádöbbent,hogy kurva szarul csinálta!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!