Brexit után – egy szabad Európai Unióért

2016. július 10. 15:25

Minden EU-s törvényt egy bizonyos „lejárati idővel” (például tíz évvel) lehetne elfogadni.

2016. július 10. 15:25
Bernd Lucke
Bernd-Lucke.de

Lejárati időt az EU-s törvényeknek!

Végül minden EU-s törvényt egy bizonyos »lejárati idővel« (például tíz évvel) lehetne elfogadni. Ez számításba venné azokat a (nem csak brit) aggályokat, melyek szerint a nemzeti parlamentek később már sosem tudják hatályon kívül helyezni az EU-s törvényeket, akkor sem, ha nem váltak be. (...)

A személyek szabad mozgását kivételes esetekben korlátozni!

A személyek szabad mozgásával is hasonlóan kell eljárni. Általános szabályként a jövőben is az EU szabadságjogai közé kell, hogy számítson a személyek szabad mozgása. De ha kivételes eset áll elő, egy ország a bevándorlók tömeges áradatának van kitéve, akkor legyen korlátozható a személyek szabad mozgása, hogy a bevándorlás szabályozható legyen. Ha az EU csak ezt a kis engedményt megtette volna David Cameronnak, akkor talán más lett volna a kimenetele a brit referendumnak. 

Egy EU-reform, amely a tagállamok szabadságát erősíti, a legjobb módja az EU összetartásának és a vitathatatlan sikerei megtartásának. Ez a nyilvánvaló üzenete a brit referendumnak. Azonban tartani kell attól, hogy süket füleknek beszélünk, mikor Martin Schulz a brit referendumra válaszul egy »igazi európai kormányt« követel. Az euroszkepticizmus nem azért nőtt meg az EU-ban, mert a polgárok hiányoltak egy igazi európai kormányt, hanem mert attól félnek, hogy egyre inkább a távoli Európából kormányozzák őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. július 11. 03:38
Európába vezényelték a betolakodókat,nem menekültek ,legújabb verzió vér frissités fajkeveredés céljából jöttek ( úgy tűnik a nácizmus vissza tér,eu megtalálta hozzá az őrült németet) ,eus nőket a vérbajos betolakodók felcsinálják ,,,,,,aki menekült az iratait nem dobálja el ,befogadó országban nőket nem erőszakol meg,,nem követel, vallásháborút nem indít ,.
áfonya
2016. július 11. 01:51
Angolok kilépése az euból most már a látszata tisztul .Angolok mint mindig vezető állam sose engedte magát más hatalmak kényszere alá ,sose fizetett sarcadót ,inkább gyarmatosított . .Gyalázatos euban a nép nyúzó kommunisták megszavazták a betolakodókkal kapcsolatos kvóta adót .Angolok a kilépéssel nem sancolhatók.Sőt a III világháborúból is kiléptek.
KannibálTatárÚr
2016. július 11. 00:33
Mint ahogy nincs szükség egy uniós kormányra, úgy nincs szükség közös, uniós törvényekre sem. Az unió legyen gazdasági és nem politikai együttműködés. Teszem azt: Olaszországnak jobban megfelel egy szocialista társadalmi berendezkedés, mint egy vadkapitalista, akkor lehessen szocialista, de gazdaságilag együtztműködhet az unión belül a társországokkal. A németeknek a vadkapitalizmus tetszik legyen náluk az. Gazdaságilag együttműködhet a szocialista Olaszországgal és a többi tagállammal. A politikát hagyjuk meg a tagállamoknak, mert ha nem, azt egyes országok saját részükre kihasználják, mint pl. jelenleg Németország. Az EU legyen független államok gazdasági együttműködése!!!
Mich
2016. július 10. 22:49
"Minden EU-s törvényt egy bizonyos „lejárati idővel” (például tíz évvel) lehetne elfogadni." De a szart ne őrizzük (és kenegessük) 10 évig, hanem azonnal dobjuk ki! Erre kell egy jó mechanizmus, Bernd!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!