Orbán válsága

2016. július 22. 07:28

A monoton állandóság nem teremt feszültséget. Márpedig a magyar miniszterelnök ezen állításai kitartóan ismétlődnek.

2016. július 22. 07:28
A szerk.
Népszabadság

„Az Európai Unió drámai pillanatokat él át, mert Nagy-Britannia kilépése miatt elvesztette globális vezető szerepét – közölte Orbán Viktor a visegrádi országok kormányfőinek csütörtöki varsói csúcstalálkozója után. Mi nem élünk át drámai pillanatokat e nyilatkozat kapcsán, mert a monoton állandóság nem teremt feszültséget. Márpedig a magyar miniszterelnök ezen állításai kitartóan ismétlődnek.

A 2014-es választási győzelem utáni beszédében azt mondta, hogy »Európa válságban van, napról napra hanyatlik. Azért hanyatlik, mert túl liberális, túlságosan az egyének jogaira koncentráló rendszer szerint működik.« Egy évvel korábban, a Magyar Tudományos Akadémia közgyűlésén ez így hangzott. »Nagy változások előtt állunk: Európa nem maradhat úgy ahogy van, és többet nem lehet olyan, amilyen a válság előtt volt.«

(…)

És hátrálhatnánk az időben, szinte míg a kedvünk tartja. ­Európa válsága állandó elem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2016. július 22. 17:23
T.Szerk! Fogom a hasam és nevetek! Az Orbántól idézett mondatok még az egyszerű olvasónak is logikus egységet képeznek.Igen az Unió hosszú évek óta hanyatlik.Van aki ezt sokkal előbb veszi észre mint egy önjelölt firkászokból álló nagyképű szerkesztőség. Jó liberálbolsikhoz hűen most is ott keresik a következetlenséget ahol épp az ellenkezője van jelen. Az ,hogy a T.Szerk utcahosszal le van maradva a valóságtól még hagyján. De az ,hogy ez tudatos,mert az/nehogy véletlenül bírálni kelljen az Unió vezetését/,már nevetséges is. Elvtársak! Nemcsak honszeretetből vizsgáztak elégtelenre,de amiért fizetik és tartják önöket abból is!
Mich
2016. július 22. 13:49
Ilyen 'agytrösztje' van a libsibolsiknak...?! A Népszabadság, az MSZP, a libsibolsik, az EB, az EU vannak válságban. "Nem kicsit, nagyon".
nyugalom
2016. július 22. 13:30
Ki vagy kik is vannak válságban? Hát ők, azért kiáltanak válságot. Ez a Péter nevű lény igen érdekes, már-már aggasztó az állapota!
states
2016. július 22. 11:09
Szegény Orbán, olyan válságban van, hogy nyugodtan borítékolhatjuk a harmadik kétharmadot is 2018-ban. További kellemes válságot, Viktor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!