Senki sem sajnálta Magyarország feldarabolását

2016. június 06. 11:25

Elvesztettünk egy háborút, ennek vannak következményei. Történt már korábban. Az, hogy a békediktátum ilyen durva, és hogy egyáltalán diktátum, az a korabeli, túlhajtott nacionalizmusnak köszönhető.

2016. június 06. 11:25
Szarvas Koppány Bendegúz
Ifjú Demokraták

Mi a szervezet véleménye a békeszerződés tartalmáról?

Elvesztettünk egy háborút, ennek vannak következményei. Történt már korábban. Az, hogy a békediktátum ilyen durva, és hogy egyáltalán diktátum, az a korabeli, túlhajtott nacionalizmusnak köszönhető. Annak, hogy „az én fájdalmam jobban fáj, az én igazságom igazabb, mint a tiéd!”. A harmincéves, vagy a napóleoni háborúkat békekonferenciák zárták le nem győztesek és vesztesek között, hanem a békében és stabilitásban érdekelt felek között. Amikor viszont nemzetek kezdtek el egymással háborúzni, ott meg kellett indokolni, miért küldik a fiaikat a húsdarálóba, és el kellett hitetni, hogy “nekünk van igazunk”- akkor pedig értelemszerűen az ellenfél a gonosz, és jogos a büntetés.

Röviden: ilyen diktátumok abból születnek, amikor a felek nem veszik tudomásul, hogy a másiknak is vannak sérelmei, és mindenki a sajátját érzi legfájóbbnak. Ha viszont abbahagyjuk a sérelmi politizálást és együttműködünk a szomszédjainkkal, az csodákat képes művelni.

Hogyan látja a szervezet a határon túli magyarok helyzetét napjainkban?

A határon túli magyarok helyzete lehetne jobb is, de ez ellen a szavakban magyarkodó jobboldal nagyon sokat tesz, amikor 1. magyart uszít magyar ellen például kispártok létrehozásával 2. sérelmi politikát folytat és még mindig beszél revízióról, meg asztalt akar csapkodni. Az MSZP anno sokkal többet tudott tenni a magyarok helyzetének javításáért, amikor megvendégelte Victor Pontát, mint a jobboldal valaha is bármilyen magyarigazolvánnyal vagy nemzetközi hisztivel vagy egyéb szimbolikus lépésekkel. Tipikus megint csak: a baloldal gyakorlati lépéseket tesz, az úgynevezett jobboldal (ami ma Magyarországon annak hívja magát, a Jobbik és a Fidesz, valójában csak nemzetiszín sziruppal leöntött kádárizmus) szimbólumokkal hülyéskedik és csak mérgesíti a viszonyt.

Eleve a Fideszt, de jó eséllyel a kistestvérét, a Jobbikot sem érdeklik igazán a határontúli magyarok. Csak egy romanticizált skanzenként tekintenek rájuk, és olcsó szavazatforrásként. Ezt érzik az ottaniak is, nem véletlen, hogy a Fidesz által tolt pártok nem kapnak érdemi támogatást.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2016. június 07. 16:31
:)))) Igen. Mindannyian emlékszünk milyen fantasztikus viszony volt Szlovákia és Magyarország között Gyurcsány és Bajnai kormányzása idején. Hiába volt a nagy kormányzati internacionalista hevület, felmosták velünk a padlót. Persze világos, hogy a rossz viszony oka nem a magyar kormányzat volt, hanem a szlovák. De ez a lényeg: a hülye ballibbantak hiába élik meg saját bőrükön a valóságot, akkor is nyomják tovább a dumájukat a magyar "nacionalizmus" bűneiről. Az pedig miféle demokrata hozzáállás, hogy a szomszédos országok mindenkori miniszterelnökének kénye-kedvétől teszi függővé a magyar kisebbségek helyzetének javulását? Megitatjuk őket és majd dobnak nagyvonalúan egy darab csontot testvéreinknek? Na neee, ez lenne a baloldal nemzetpolitikája? Kádárt emlegeti, talán nem véletlenül, mivelhogy abban az időben volt menő azt mondogatni, hogy a határontúli magyaroknak az a legnagyobb segítség, ha nem törődünk velük....ami kétszeres gazemberség: először mert elárulja őket, másodszor mert ezt az árulást az ő érdekükben állónak hazudja....
Dénia
2016. június 07. 06:57
Tévedés ne essék, ilyen emberek is vannak. Nem kevés.
Szaniszló politikai tisztogatás
2016. június 07. 05:50
Ebben viszont igaza van "a szavakban magyarkodó jobboldal nagyon sokat tesz, amikor 1. magyart uszít magyar ellen például kispártok létrehozásával" orbánnál nagyobb árokásó, magyarokat egymásnak ugrasztó még nem volt az 1100 éves magyar történelemben!
Szaniszló politikai tisztogatás
2016. június 07. 05:49
Elsősorban a labancokat kellett volna feldarabolni, mivel ők akarták, Tisza a végsőkig ellenezte. Ezeket orbán fizetheti, minden megszólalásukkal szinten tarták a fidesz támogatását!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!