Hit, vita, migráció − világhelyzet 2016-ban

2016. június 01. 14:14

Mit mond a migrációról a dalai láma? És a katolikus püspök? Két egészen tömör és egészen friss hír, 2016 nyarának első pillanataiból.

2016. június 01. 14:14
Rajcsányi Gellért
Mandiner

lama1.jpg

Két egészen tömör és egészen friss hír, 2016 nyarának első pillanataiból.

Szükséges és erkölcsileg védhető, ha Európa korlátozni akarja a kontinensre érkező menekültek számát – nyilatkozta a dalai láma. Tendzin Gyaco szerint erkölcsi kötelesség segíteni a bajban lévőket, ám Németországban mára egész egyszerűen túlságosan megnőtt a menekültek száma. „Németország nem válhat arab országgá. Németország az Németország”, fogalmazott a buddhista vezető.

Eközben Nunzio Galantino, az olasz katolikus püspöki kar főtitkára arról beszélt: Európának „nem volt bátorsága”  humanitárius folyosókat nyitni, hogy biztonságossá tegyék a migránsok indulását Európa felé. Szerinte a migránsok éppen „az európai külpolitika és gazdasági döntések által teremtett helyzetek miatt menekülnek”; és a menekültek befogadása mind a 28 európai tagállam közös feladata.

Innen szép nyerni hinni. Főleg a két szemünknek és a két fülünknek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorki
2016. június 20. 00:24
Érdekes amit írsz, de úgy tűnik ez nagyon valóságos lehetőség, bár ha így lesz, abba még belegondolni is rossz.
Dorki
2016. június 20. 00:24
A pápa és a katolikusok többsége láthatóan egy előre megírt szöveget mantráz, aminek semmi köze a kereszténységhez, annál inkább a majdani Antikrisztust kiszolgáló álegyházhoz. Amit a láma mond, azt még Józsi bácsi is látja a falu juhásza, nem újdonság szerintem senkinek. Ami kereszténységet illeti, az egy egészen más kérdés, a számuk nem csökken, sőt fokozatosan nő, de ezt nem a misék padsoraiban kell már keresni.
luga
2016. június 20. 00:24
A nuncius jó akar lenni a pápánál?
Senye Péter
2016. június 20. 00:23
A segítő készség nem teheti tönkre segítő képességünket. Értem, hogy egy olasz egyházi személy rémülten tapasztalja országában tömegesen feltorlódó emberáradatot. De nem figyelmeztethetné hazája politikusait arra, hogy ne saját kikötőikben, hanem kiindulásuk helyén, némi élelemmel ellátva rakják partra az útra kelteket? A szeretet végtelen, de annak irányt is adhatunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!