Ócska propaganda

2016. június 06. 07:11

A legnézettebb hírcsatornának keresztelni valamit, ami nem az, legfeljebb kegyes csalás. Amit viszont a politikai elemzésben művelnek, az silány hazudozás és manipuláció.

2016. június 06. 07:11
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„A legnézettebb hírcsatornaként hirdeti magát az m1, amit persze nem tudom, hogy honnan vesz, Vásárhelyi Mária legutóbbi, az Élet és Irodalomban publikált remek elemzéséből pont az derül ki, hogy hovatovább néző nélkül marad az állam és az állampárt propagandaeszköze, műsora. Normális ember legfeljebb véletlenül téved oda, mint ahogy velem is ez történt vasárnap reggel. Magának a műsornak a címét sem tudom, ami éppen adásban volt, de az tény, hogy Gyurcsány Ferenc kormányzását és az őszödi beszédet elemezték. Mint említettem, véletlenül botlottam bele, így aztán fogalmam sincs, milyen hosszúságú volt, milyen elemeket tartalmazott, kiket szólaltatott meg, mindenesetre, amennyit láttam belőle, az is elegendőnek bizonyult. Elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy megállapíthassam: a Magyar Televízióban – nem tudom, hogy most is így nevezik-e - nincs etikai korlátja a manipulációnak. Mert a legnézettebb hírcsatornának keresztelni valamit, ami nem az, legfeljebb kegyes csalás. Amit viszont a politikai elemzésben művelnek, az silány hazudozás és manipuláció.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2016. október 10. 04:34
A legnézettebb közpénzen fentartott hírcsatorna, így pontos.
pollip
2016. október 10. 04:34
Nem azt mondják, hogy a legnézettebb csatorna, hanem azt, hogy a legnézettebb hírcsatorna. Nézzük meg, milyen hírcsatornák vannak még? Hírtv, atv, echotv. Bizony, igaz lehet, hogy a legnézettebb hírcsatorna:-))))
na még ez is
2016. szeptember 21. 16:39
Ugyanolyan hányinger, mint az Mtv. Bár ők legalább nem közpénzből hazudnak és ferdítenek...
balbako_
2016. július 28. 19:29
Az a legnagyobb bánatotok, hogy amit írtál nem igaz! Bizony nézik, sőt a legnézettebb hírcsatorna. Aki hírekre információkra kíváncsi ezt nézi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!