Az iszlám alkotmányellenessége tény

2016. június 05. 17:42

A saría és a Korán nem összeegyeztethető az alkotmánnyal. Azok a muszlimok, akik jól integrálódtak, nem értenek egyet a Korán néhány intoleráns, erőszakra felszólító kijelentésével. Interjú.

2016. június 05. 17:42
Frauke Petry
Die Welt

Van különbség aközött, hogy a vállaltan muszlim Mesut Özil rúg egy gólt Németországnak, vagy Bastian Schweinsteiger?

Természetesen nincs.

Akkor ön számára az iszlám hozzátartozik a válogatotthoz. Így pedig egy kicsit Németországhoz is, nem?

Ennyire azért nem egyszerű. A döntő kérdés, hogy az iszlám szerves részét képező saría és a Korán nem összeegyeztethető az alkotmánnyal. Azok a muszlimok, akik jól integrálódtak, nem értenek egyet a Korán néhány intoleráns, erőszakra felszólító kijelentésével. Ezek a muszlimok a vallásuk spirituális oldalával azonosulnak, és nyilvánvaló, hogy az embereknek valami ilyesmire szükségük van. De ameddig a saría és a Korán bizonyos passzusaiból levezetett politikai igények az iszlám szerves részei, addig nagyon kritikusnak kell lennünk az iszlámról szóló vitában.

Mi van akkor a válogatott játékos Mesut Özillel, akinek a mekkai zarándokútja is megmutatta, milyen fontos neki az iszlám?

Valószínűleg Mesut Özil nem fog a saría szabályai szerint élni. A nők, akikkel nyilvánosan mutatkozik, mindenesetre nem viselnek fejkendőt. A mekkai zarándoklat közismerten a muszlimok vallási kötelezettségei közé tartozik. (...)

A gyerekei megeszik az olyan Kinder-csokoládét is, amin Boateng gyerekkori képe van?

Persze, bár normális esetben más képek vannak rajta, ez most egy akció az EB-re. Lehet ilyet csinálni, a gyerekek általában úgysem a csomagolás miatt eszik a csokoládét. De ijesztőnek találom, hogy a média és a politikai konkurencia ilyen mellékes dolgokra mennyire rárontott, miközben csak érintőlegesen foglalkoznak az országban meglévő tényleges problémákkal, például az eközben történt tömeges szexuális visszaélésekkel egy darmstadti fesztiválon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abszurd
2016. június 06. 11:31
Frau Frauke Petry! Sajnos lemaradt a felsorolásból a Tóra és a Talmud, de nyílván a következőkben majd megemlíti.
kjkj945
2016. június 06. 07:24
""Alkotmány alatt általában a társadalom működésével kapcsolatos érdekek és célok, az állam belső szabályozására és külkapcsolatára vonatkozó alapelvek, a jogforrási rangsor csúcsán elhelyezkedő, egy alaptörvényben megjelenő összességét értjük. Szabályozási tárgya még az alkotmány és az alkotmányosság védelme. Létrejöhet a társadalmi csoportok, különböző térségek, nemzeti közösségek érdekszövetsége alapján, vagy a központi hatalom által"" Iszlám közösségek érdekszövetsége alapján Miért is alkotmányellenes az iszlám?????
vigyor
2016. június 06. 07:14
Micsoda egy édi kis tündér a riporterük, a kérdéseiből csak úgy süt a tolerancia, a másik véleményének megértésére törekvés, az objektivitás...
szancso
2016. június 06. 04:35
Valahogy elsiklotattok valamenyien Petry egyik fontos kijelentésén, amelyik egyértelmüen bizonyítja, hogy ez a párt bizony a régi CDU vonalát akarja tovább vinni. Ez pedig a nyugdíjkorhatár emelése 73 évre, a nyugdijak további csökkentése. És mind ez azok után, hogy egyre több tanulmány jelenik meg, hogy már a most nyugdijba menők nagy része nem tud megélni a nyugdijából, szociális kiegészítésre szorul. A jővő még borongósabb, mivel egyre többen, egyre kevesebbet keresnek, így a nyugdijuk is egyre kevesebb lesz. És ez csak az egyik programpontjuk a "volt CDU" programból. Igazán nevetséges őket akár "populistának", akár "rechtsradikálnak" nevezni, de hát ezzel lehet a "Gutmenscheket" a legjobban manipulálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!