Obama megzakkant: fiúkat eresztene a női, lányokat a férfimosdóba

2016. május 19. 17:04

És ha a nememet megválaszthatom, az életkoromat miért nem? Ugyan milyen alapon kellene azonosulnom azzal a történelmi ténnyel, hogy biológiai értelemben 48 évvel ezelőtt láttam meg a napvilágot?

2016. május 19. 17:04
Szőnyi Szilárd
Válasz.hu

„Mivel fogja beírni nevét Barack Obama a történelemkönyvekbe? Azon túl, hogy ő az első fekete bőrű amerikai elnök, a politikus feltett szándéka, hogy egy példátlan hősies tettel alkosson maradandót: rászorítsa az iskolákat, hogy a transznemű diákok a kedvük szerinti mellékhelyiséget használhassák. A nagyformátumú államférfi szerint nyilván ezt kívánja az alapító atyák szelleme és a tolerancia, főleg, hogy a biológiai nemüket kényelmetlennek érző embereknek sok zaklatást kell elviselniük.

Köszönjük, elnök úr!

Mielőtt azonban végképp megtébolyodnánk, vegyük elő a józan eszünket, és gondoljuk végig a következőket.

1. A transzneműség létező jelenség. A felmérések szerint a bő 320 milliós Egyesült Államok népességének 0,3 százaléka tartozik ebbe a csoportba. (...)

7. És ha a nememet megválaszthatom, az életkoromat miért nem? Ugyan milyen alapon kellene azonosulnom azzal a történelmi ténnyel, hogy biológiai értelemben 48 évvel ezelőtt láttam meg a napvilágot? Identitásomat miért ne határozhatnám meg úgy, hogy az anyakönyvi kivonatban olvasható adatok ellenére 17 vagy akár nyolcévesnek tartom magamat?

8. Ilyen esetben egy iskolaigazgató vagy akár maga az Egyesült Államok elnöke milyen alapon korlátozhatna bárkit abbéli jogában, hogy mondjuk egy osztálykiránduláson kísérőszülőként este bemasírozzon az ellenkező nemű gyerekek fürdőszobájába, aztán az ő szobájukban hajtsa a fejét – amerikai – álomra?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wtf?
2016. május 20. 06:54
Sebaj.Majd valaki rettentőenkreatívüberzseni feltalálja a hordozható illemhelységet (röviden bili) és mindenki ott pisálhat,ahol akar.
brekker
2016. május 20. 02:54
Fiúk ölébe a lányok https://www.youtube.com/watch?v=v5d1TJDuscI
enes
2016. május 19. 22:00
Az atomerőmű mellett létesítendő kerékpártároló ügye. Utóbbihoz könnyebb hozzászólni. Ó blama is megtalálta a kerékpártárolót.
hátakkor
2016. május 19. 21:35
Obamának már lőttek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!