Menstruátorok a szexisták ellen

2016. május 30. 16:43

Én pedig azt nem értem, miért probléma az, ha egy kormány a valódi női szerepet támogatja; nem értem, miért okoz problémát a három gyermeket vállalás (vagy inkább elfogadás) propagálása.

2016. május 30. 16:43
Székely Attila
reposzt

„Az egészben az az elkeserítő, hogy Ms. Raday és társaik, sőt az őket küldő ENSZ is az ügyet magát teszi tönkre. Pedig ez egy rendkívül fontos téma lenne, volna mit kutatni, véleményezni. Bizony, rengeteg olyan ország, társadalom létezik, ahol a nők helyzete finoman szólva is lesújtó.

Még a végén kénytelen leszek engedelmeskedni a bennem bujkáló kisördögnek, és elhinni, hogy Ms. Raday és társai vagy benyakaltak a sajttáj előtt a drinkbárban (talán ez lenne a legjobb verzió), vagy eleve sztereotípiákkal, a »hagyományos« női szerepekkel szembeni előítélettel érkeztek Magyarországra. 

Úgy látszik, ezek a tiszteletreméltó hölgyek tényleg nem értik, mi a probléma. Én pedig azt nem értem, miért probléma az, ha egy kormány a valódi női szerepet támogatja; nem értem, miért okoz problémát a három gyermeket vállalás (vagy inkább elfogadás) propagálása, sem azt, hogy miből szűrték le, hogy a nők emiatt képtelenek választani a munka, a karrier és az anyaság között. Mintha ezen múlna. 

Pontosabban értem: a hagyományos szerepek propagálása nem illik a rendszerbe. Családtámogatás, gyermekvállalás (vagy inkább elfogadás), anya, apa, gyerekek – nem. Kereszténység meg aztán végképp nem. Legfeljebb a »szeressük egymást gyerekek«. Minden más jöhet. Nagyon is. 

Aztán egyszer csak megérkezik Ali, és az ő hagyományos családmodellje, és véget vet az egésznek. Persze Ms. Raday és társai még akkor is a mi családmodellünket fogják kárhoztatni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apanna
2016. május 30. 22:13
Az európai átlagmodell 2 felnőttek 2és fél gyermek jut. A muszlimoknál átlagban 8 gyerek. Nem nehéz kiszámolni a népesedés alakulását.
Vén Csataló
2016. május 30. 20:51
Azért, mert a fehér, európai, keresztény embertípust ki kell irtani. És ha fehér, európai keresztény nők gyereket szülnek, akkor ez sokkal tovább tart. Úgyhogy a fehér, európai, keresztény nők gyermekvállalás helyett inkább valósítsák meg az egójukat, legyenek szinglik és küzdjenek természetes élettársuk a férfiak ellen, továbbá az élet lehető legtöbb területén legyenek férfibbak a férfiaknál, vagyis veszítsék el női vonzerejüket. A libsizmus összes nőjogi őrülete mind a gyermekvállalás csökkentését, ezáltal a faj kiirtását célozza. Ideje lenne észrevenni.
Bölcs Ész
2016. május 30. 16:48
Eleve mi az, hogy "szexista"? Ez is egy libsik által kitalált műszó azok megbélyegzésére, akik nem értenek velük egyet. Ugyanolyan, mint a "rasszista", "kirekesztő", "mucsai", "xenofób", "homofób", és a többi és a többi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!