Gyuri-muri: valóban példátlan, csak nem siker

2016. május 06. 10:14

Nem, kedves Gyuri, nem azért van támadás a Magyar Nemzeti Bank és alapítványi ellen, mert túl sikeresek, hanem azért, mert széthordjátok a vagyont, és lebuktatok vele.

2016. május 06. 10:14
Sabater
hvg.hu

Nem, kedves Gyuri, nem azért van támadás a Magyar Nemzeti Bank és alapítványi ellen, mert túl sikeresek, hanem azért, mert széthordjátok a vagyont, és lebuktatok vele. Normális helyeken, de még a titeket jóval bénábban másoló Lengyelországban is az a gyakorlat, hogy a jegybank a nyereségét befizeti a költségvetésbe. (Nota bene, Magyarországon is ez volt az előírás, amíg te át nem írtad a jegybanktörvényt, amikor már tudtad, hogy mész az MNB élére.) Magyarul kórház, iskola, fizetés lesz belőle, vagy akár futballstadion, szóval olyasmi, amire az állam költeni szokott. Ehhez képest ti mit csináltatok? Ezt a nyereséget kiszerveztétek különböző alapítványokba, majd megpróbáltátok eltitkolni, mire költitek az alapítványokon keresztül a pénzt. Haverokra és magatokra.

Ez nem unortodoxia, hanem rablás.

A rablás sikerült, a titoktartás nem. Mert ugyan a Magyar Köztársaság hat éve kapitulált előttetek, de valamilyen érhetetlen okból vannak a jogállamnak még olyan maradványai, amelyek például egy jegybank által létrehozott alapítványt arra kötelezzenek, hogy tegye nyilvánossá, mire költi az emberek pénzét. Ami ugye közpénz. Akkor is, ha elvesztette a közpénz jellegét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. május 06. 20:59
A hvg-s újságírókon látszik, hogy nem hagyják magukat befolyásolni a tények által. Saját fantazmagóriáik rabjai. Csak nyomják - nyomják fáradhatatlanul.
pkarcsi
2016. május 06. 18:17
HVG-muri:azért ájvékol a hvg mert nekik kevesebb jutott?
Tintamin
2016. május 06. 17:32
Szerintem mindenkepp sikere Gyurikanak es az egesz rendszernek, hogy uy lopnak el evente tobbszazmilliardot, hogy senki nem kerul sittre. Nagyon ugyes!
hátakkor
2016. május 06. 16:12
Semmilyen vagyon nem lett szét hordva..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!