Legyen Európa, de tudjunk róla mi is

2016. május 12. 18:40

Európa jelenlegi vezetői kétségbeejtő módon nem értik, mi történik ma körülöttük. Nem értik, hogy miért tarol a Szabadságpárt Ausztriában, a Nemzeti Front Franciaországban, az euroszkeptikusok Nagy-Britanniában.

2016. május 12. 18:40
Papp Attila Zsolt
Főtér.ro

„Juncker gyakorlatilag azt mondta, hogy az állam- és kormányfőknek nem kell különösebben foglalkozniuk azoknak az akaratával, akik őket megválasztották.

Ez persze érthető: Juncker, aki Európa »kormányfőjének« számít, elszokott a közvetlen számonkéréstől, mivel nincsenek választói, ezért aztán nem is kell hallgatnia rájuk. Ez a nyilatkozat mégis túlmutat a személyes dimenziókon.

Azt mutatja meg, hogy Európa jelenlegi vezetői kétségbeejtő módon nem értik, mi történik ma körülöttük. Nem értik, hogy miért tarol a Szabadságpárt Ausztriában, a Nemzeti Front Franciaországban, az euroszkeptikusok Nagy-Britanniában, és azt sem, miért képzelhető el, hogy a következő amerikai elnököt, akivel tárgyalniuk kell, talán Donald Trumpnak hívják majd.

Nem akarják érteni, hogy ha a politikai elit nem hajlandó figyelembe venni az őket megválasztó polgárok akaratát, véleményét és közérzetét, akkor a polgárok olyanokat választanak meg, akik – legalább látszólag – figyelembe veszik azokat. És ez nem feltétlenül megnyugtató következménye az elit ignoranciájának.

Törődni a választók visszajelzéseivel nem gyengeség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
devilfish
2016. május 12. 23:16
Értsük már meg! Ez a mutáns-európai gondolkodás borzalmas károkat okoz. A józan észnek kell elsöpörni.
holmes
2016. május 12. 21:59
A jelenlegi európai elit nem bátor, hogy kimondja az igazságot. Ezért pusztulni fog. http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2016/05/batrak-es-oszintek.html
Pinter68
2016. május 12. 21:43
Hagyjuk már ezt, pontosan értik. Többször lezajlott már ilyen az európai történelemben. Csak mivel ők tanultak a történelemből van egy erős meggyőződésük, hogy a gyűlölködés soha nem vezet jóra. És mivel elveik vannak meg értékrendjük, nem csak pillanatnyi politikai vagy hatalmi érdekeik, ezért nem adhatnak rá olyan végletekig lebutított, populista válaszokat, mint Orbán, LePen Pl. egy baloldali vagy liberális demokrata, aki következetesen és elkötelezetten hisz az emberi jogokban, nem fordíthat egyszerűen hátat háború elől menekülő embereknek. Egy meggyőződéses kereszténydemokrata pedig nem fordíthat hátat segítségre szoruló embertársainak, csak mert azok más vallásúak. Követik az elveiket és abban bíznak, hogy a többség követik majd a példájukat. Ezt használják ki azok a gátlástalan politikusok szerte Európában akiknek se értékrendjük sem elveik nincsenek. Csak hatalomvágyuk.
áfonya
2016. május 12. 21:35
Az Epoch Times leleplezte Merkel migránsügyi főtanácsadóját: Gerald Knaus, Soros kitartottja és még 24, a balliberálisoknak nem tetsző hír a külföldi sajtóból . „George Soros embere ad tanácsot Merkelnek a menekültkérdések előgondolkodójaként” címmel a New Yorkban kínai amerikaiak által alapított, húsz nyelven megjelenő hírportál az EU és Törökország között március 20-án életbe lépő migráns egyezményről írva azzal kezdi cikkét, hogy azt az emberjogi szervezetek „az emberi jogok kiárusításának” bélyegezték meg. Előtte azonban ott áll a cikk összefoglalója, amely így hangzik: „Gerald Knaus a magyar-amerikai milliárdos, George Soros által finanszírozott ’Európai Stabilitási Kezdeményezés’ (ESI) nevű agytröszt vezetője, és már hosszú hónapok óta Angela Merkel tanácsadója a menekültválság ügyében. Finanszírozóját, Sorost nemrégiben, novemberben, Orbán Viktor magyar miniszterelnök a menekültmozgás mögötti stratégák egyikeként ismerte fel.” Az osztrák Knaus a menekültválság más fontos szereplőjének is ad tanácsot. A hosszabb cikkben az is olvasható, hogy „Nyugaton is kevéssé ismert, hogy Putyin orosz elnök 2012-ben Soros ellen nemzetközi elfogatóparancsot kezdeményezett” „deviza derivátumokkal kapcsolatos súlyos csalás és az orosz részvénypiac elleni támadás miatt”. http://lovasistvan.hu/2016/03/21/az-epoch-times-leleplezte-merkel-migransugyi-fotanacsadojat-gerald-knaus-soros-kitartottja-es-meg-24-a-balliberalisoknak-nem-tetszo-hir-a-kulfoldi-sajtobol/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!