Üzengetésekbe' Brüsszellel

2016. május 17. 08:28

A lepattant, füstölő hármas metróból kinézve is büszkén veri össze az ember a sarkait és pattan fel ökölbe szorított kézzel, de akármilyen szakadt külvárosi romhalmaz közepén látja az ember, nem tudja nem érezni, mennyire kínos és szürreális is ez valójában.

2016. május 17. 08:28
Német Tamás
Index

Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék,

Magyarországon a miniszterelnök egy olyan többszörösen elítélt, évtizedekre titkosított módon elnöki kegyelemben részesített politikusra bízza a romák felzárkózását és integrációját, akinek vezetése alatt a roma önkormányzatban milliárdok tűntek el, az általa vezetett, uniós milliárdokból létrehozott szövetkezet egyetlen egy hátrányos helyzetű romát nem juttatott munkához, miközben egy szűk kör milliókat tett zsebre. Ellopva ezzel a romák kitörésének lehetőségét, sárba tiporva ezzel a romák jogait. Üzenjük, hogy a miniszterelnök hangosan, személyesen védi be ezt az embert, és teszi egyértelművé, hogy minden csak politikai támadás, még akkor is, mikor az egyik minisztérium nyilvánosan követeli vissza a milliárdokat a roma önkormányzattól. Üzenjük, hogy a kormány hivatalos kommunikációja azt sugallja, hogy az eltűnt milliók, a cserbenhagyott rászoruló romák kérdését feszegető újságírók rasszisták, és azt állítja, csak cigánysága miatt támadják a miniszterelnöki biztost. Üzenjük, hogy ők is megértsék, olyan mélységben van a kormány kommunikációja, mint egy klasszikus rasszista vicc. 

Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék,

Magyarországon minden következmény nélkül megtörténhet, hogy a nemzeti bank alapítványokat hoz létre, amiken keresztül több tízmilliárdnyi közpénzt költhet el a nyilvánosság teljes kizárásával, közvetlen közeli rokoni, ismerősi körök üzleteire, illetve, hogy a Fidesz győzelmét segítsék 2018-ban. Üzenjük, hogy megértsék, a kormány mindent megtett, hogy ne kelljen elmondaniuk, hogy mire költötték a pénzt, üzenjük, sőt, személyesen a kormányszóvivő üzeni: nem sikerült. Üzenjük, hogy a nyilvánvaló tények ellenére még mindig kitart a kormány amellett, hogy teljesen függetlenül működött az a közpénzköltő kuratórium, aminek az elnöke Matolcsy György, attól a nemzeti banktól, amelynek elnöke Matolcsy György, és nem baj, hogy az alapítvány, ahol Matolcsy György volt a kuratórium elnöke, a piacinál kedvezőbb kamattal tett közpénzt a Matolcsy unokatestvérének bankjába, hogy az unokatestvér meg a saját cégeit hitelezhesse a bankból.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2016. május 17. 21:13
Üzenjük ennek a firkásznak,hogy az Index az általa alapított offshore cégek pénzéből működik!! Ha nem hiszed Németh Tamás, tényfeltáró firkászként nézz utána! Aztán megbeszéljük!!
Droite
2016. május 17. 17:26
Mennyivel elegansabb, kellemesebb a felrobbantott brusszeli metromegallobol nezni a latohataron allo EU brusszeli epuleteit, hat igen ez lenyegesen europeerebb.
Akitlosz
2016. május 17. 16:45
Most akkor mit is üzenünk Brüsszelnek? Hogy Farkas Flórián cigánybűnöző, aki csak azért ússza meg a stiklijeit, mert a Fidesz maffia tagja és a keresztapa megvédi, bármit is csináljon? Vagy ha nem akkor mi is a szellemi mondanivalója ennek a cikknek? --- Aztán meg lehet, hogy disznóság, hogy Matolcsy az alapítványain keresztül tartatja el a rokonait, haverjait, de sajnos mindig minden állam így működik. Még a magánszféra is egy bizonyos szintig csak az szerencsére nem közpénzből. Mert ilyen az ember. De mi másért is akarna valaki politikus lenni, ha nem a hatalomért és az így megszerezhető sok közpénzért? Biztosan akkor a köz szolgálatáért. :-)
BőröndÖdön
2016. május 17. 15:20
Mint a szocializmusban,a Párt üzen a nép nevében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!