Gyengék lettek a férfiak

2016. május 12. 09:27

A férfiak kezéből kivették az ostort és a kardot. A férfiak hagyták ezt.

2016. május 12. 09:27
Kőházy Ferenc
FankaDeli Facebook

„...tudjátok... nem csodálom, hogy a nők ilyen ijesztően erősek lettek. Nem valódi erő ez persze inkább keménység és durvaság... de nem csodálom akkor sem. Mi mások lehetnének, hiszen az egyensúly örök. Ha a serpenyő egyik felén gyengeség tanyázik, akkor a másik felén valamiféle erőnek meg kell jelennie. Még ha ilyen »ócska« erő is ez... pont passzol ahhoz a nyomorúságos gyengeséghez, mint amit a »férfiak« képviselnek.

Ma boxedzésen több történetet feszegettünk... és ott is megállapítottuk, hogy keménykötésű börtönviselt emberek sem tudják a visszautasítást elfogadni. Ez számomra felfoghatatlan. Persze én is voltam hős szerelmes húsz évesen és volt, hogy többször megkértem a lányt, hogy hallgasson meg... pedig ő jól tudta mit akarok mondani, és vélhetően én is, hogy nincs értelme sokadjára elmondanom... és elsétáltam. Lélekkovács vagyok, legalábbis ez az egyik mesterségem, így hát nem csoda, hogy nap mint nap megtalálnak azok, akiken egy picit igazítani kell. Aztán persze nekem is csapra kell magam verni utána, hogy kijöjjön a sok mocsok... mert ha belémragadna... már nem is élnék.

Nehezen felfogható az a sok apa... aki eldobja gyermekét... az a sok férfi, aki birtokolni akarja az otthonit is, meg a számtalan szeretőt... az a sok férfi aki kezet emel egy nőre... aki bíróságra jár és el akarja venni a gyermeket az anyja öléből... hazudik olyanokat és úgy, hogy a bíró is csak nevet... vagy éppen sír... miért nem tudják vajon a férfiak elviselni a nem-et!? Odaállnak nők ablaka alá!? Mi ez!? Ovi? Fenyegetőznek!? Balhéznak!? Mi történik ebben a világban!?

Nyilván csak költői kérdések. A férfiak kezéből kivették az ostort és a kardot. A férfiak hagyták ezt. Hagyták, hogy vízfejű országvezetés mondja meg nekik a messzi távolból, hogy hogyan intézzék a vidék dolgát. Nem csoda, hogy szükségszerűen így elgyengültek.

Egyszerűen fogom a fejem... nap mint nap fogom a fejem... mert annyi muszklis, gazdag, akármilyen »férfi" története... annyira alávaló... szóval kedves barátom! Ha ne adj Isten te férfinek készülsz! Akármilyen sérelem ér... ne hagyd el a szüleidet soha oly módon, hogy nem állsz velük szóba! Sem testvéreidet! A nemet fogadd méltóképpen és ne ágálj ellene, főleg ne agresszíven! Kezet ne emelj, csak nálad erősebbre, és soha... soha ne akard kitépni az anya öléből a gyermekét! ...ha ezeket be tudod tartani... akkor már alakul a férfiség. Addig meg bármilyen muszklid lehet... és bármilyen autód... maximum önmagad paródiája lehetsz... azt meg kifejezetten nem ajánlom! Ölellek!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 221 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2016. május 12. 23:59
Honnan jöttek ezek, ormányságból? http://static.origos.hu/s/img/i/1312/20131204sztarok-geszti-peter-gryllus-dorka.jpg
Malcolm Reynolds
2016. május 12. 22:35
Bárcsak többen tanulnának történelmet: azok a régi jó kis vidéki kuruc családok amikben 12-15 kölyköt elletek hogy legyen aki a földeken dolgozik és amiből max 4-5 maradt életben de szép is volt. 1 vagy 2 helyiségben élve télen gyakran együtt az állatokkal 0 magánélettel de szép is volt.Bárki lehetett nagy ember ha sok másik embert meggyilkolt egy vasdarabbal. A cselédnek vagy kocsisank eladott fölösleges gyerekekkel be szép is volt. Amikor ha másodikként születtél már buktad a jövőt mert a föld az örökség a legidősebb gyereké volt hogy ne keljen darabolni. Ahol a lányokat mint csereeszközt használták gazdasági érdekből mert nem érnek annyit mint a ffiak az de szép is volt. Mikor lehetett tapsolni a földesúrnak az unokatesójával kötött házasságának az de szép is volt. Amikor egy elvált nő nemhogy a gyerekét nem tarthatta meg de még ki is közösítették ha egyátalán el tudott válni az de szép is volt. Amikor ha elbírtad a szerszámot már mehettél a földekre dolgozni gyerekor nélkül az de szép is volt. Amikor a családon belöli erőszak akár nemi is a mindenapok része volt. Amikor a nőnek a rendszeres orgazmus nem lehetett elvárás és akár egy életet le kellet élni anélkül hogy elélveztek volna. amikor a nőknek azt jelentette a szexuális élet legtöbbször hogy 2 perc nyomorult üzekedés a sötétben.Amikor a kardos ostoros férfiak elmentek hadakozni és jól széterőszakoltak akit tudtak majd hazatértek a családhoz azok voltak a deli idők..... bárcsak az összes múltbarévedő gyökeret vissza lehetne zavarni az időben hogy élvezzék csak azokat a deli időket a saját bőrükön.
Bkir54
2016. május 12. 21:48
Mekkora vitát generált egy ilyen ember.
Dénia
2016. május 12. 21:24
Ne vicceljél már, dehogy! Ez nem egy civilizációsan kialakult szokásjog, hogy az anya gondoskodik a kicsiről, mert ő marad otthon. Pont fordítva. Azért kell neki otthonmaradni, mert neki kell gondoskodni a kicsiről. Már ott kezdődik, hogy neki kell szoptatni. Méghozzá gyakran. Nem igaz, hogy ezt nem tudod, hogy a pici gyereknek milyen fontos az anyja. Fontosabb, mint az apja az első pár évben. És ez nem egyenjogúságosdi kérdése. Mindkét nemnek megvannak a maga természetes szerepkörei és területei az életben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!