Csak a szégyen

2016. május 25. 07:03

Gyalázatosan leszerepeltek a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tegnapi közgyűlésén azok a tisztelt művésznők és művész urak, akik odamentek a Pesti Vigadóba, s egyetlen kérdés vagy hozzászólás nélkül megszavaztak mindent, amit csak meg lehetett.

2016. május 25. 07:03
Kácsor Zsolt
Népszabadság

Ennyivel tartoznék az igazságnak. Meg a hazámnak, amely nekem havi 260 ezer forintot fizet a semmiért. Ezért a pénzért a tisztelt művésznők és művész urak tegnap elmentek a közgyűlésre, kérdés és hozzászólás nélkül bólogattak mindenre, s megerősítették Fekete Györgyöt, az MMA elnökét abban a hitében, hogy ő tényleg egy valóságos, dinamikus, életerőtől duzzadó művészeti köztestületet vezet. Holott az MMA nem életerőtől duzzad, hanem a magyar adófizetők pénzétől. Ettől a szégyentől nem a művésznőknek és művész uraknak, hanem nekem ég az arcom. Hiszen olyan istenáldotta tehetségű, zseniális embereket láttam az akadémikusok között, mint például Haumann Péter, Jankovics Marcell és Temesi Ferenc.

Eszükbe jutott-e vajon egyetlen percre is, hogy miközben az MMA pénzforgalma három év alatt a négyszeresére nőtt, ebben az országban írók, költők, képzőművészek és zenészek ezrei munka és megélhetés nélkül nyomorognak? Megfordult-e a fejükben, hogy míg az Orbán-kormány a megélhetési akadémiát milliárdokkal tömi, ebben az országban irodalmi és művészeti lapok tucatjai szűnnek meg? Átgondolták-e, hogy miközben százezrek vándorolnak a zsebükbe, ebből az országból százezrek vándorolnak ki? Vajon igazságos-e, hogy az MMA az ingatlanjai felújítására száz- és százmilliókat elszórhat a mi pénzünkből, de rangos irodalmi lapok bedőlnek egy öt-tízmillió forintos forrásmegvonás miatt? Vagy ne kérdezzünk ilyet, mi, magyar adófizetők? Úgy gondolja az MMA tagsága, hogy ők ezért nem tartoznak felelősséggel? Ha így gondolják, akkor rosszul gondolják. Hiszen a tisztelt művésznők és művész urak az MMA közgyűlésén a saját felelősségüket is megszavazták.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. május 26. 09:53
Csak a szégyen" csak a sírás...
Kanóc
2016. május 26. 00:09
Sikíts, te állat! :D
Laci bá
2016. május 25. 18:11
A koszos kis népszavátok, hogy ennyi ideig túléltétek a kommunizmust, na látod, az az igazi szégyen :-)
BőröndÖdön
2016. május 25. 16:00
A gerinceket leadták a ruhatárban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!