Két stadion ára

2016. április 21. 07:24

100 milliárd forintra, két stadion építési költségére árazták be az egészségügyet, ennyi többletforrást kívánnak biztosítani a következő évre.

2016. április 21. 07:24
Kökény Mihály
Népszava

„100 milliárd forintra, két stadion építési költségére árazták be az egészségügyet, ennyi többletforrást kívánnak biztosítani a következő évre. Meg is indult a turbósított kommunikáció, amelynek nem titkolt célja, hogy elhitesse az egészségügy szereplőivel - és persze a betegekkel -, hogy ebből a pénzből szinte minden megoldható. Ezt sulykolják már napok óta, pedig még arról sem tudtak igazán megegyezni, hogy mennyit akarnak ebből ténylegesen a jövedelmek felzárkóztatására fordítani, és mennyi jut majd más célokra. Lázár és Balogh miniszterek még arról beszéltek, hogy ez az összeg kizárólag béremelési célokat szolgál, de az egészségügyért felelős államtitkár gyorsan lehűtötte a kedélyeket, mondván, hogy nem a béremelés az egyetlen cél, amire figyelemmel kell lenni a keret elosztásakor.

Nagy sietséggel meg is kezdődtek a bértárgyalások (kizárólag a tisztelettudó szereplőkkel), s ki is derült, hogy miként gondolja a béremelésre fordítható összeg elosztását a kormány. A szakorvosok körében maga keltette bérfeszültség tompítását tartják a legfontosabbnak és arányaiban jóval kevesebbet gondolnak juttatni a nővéreknek. Nem véletlen, hogy ez utóbbiakkal kapcsolatos kormányzati elképzelést még a lojális érdekképviseletek is visszautasították.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kónbandi
2016. április 21. 16:42
Érdekes hogy most jut stadinra is áfacsökkentésre is önkormányzatok tehermentesitésére is béremeléseket is. Pedig állítólag mindent ellopnak. Bezzeg amikor misiék nem loptak semmit, hanem csak a becsületes országirÁnyitáson ügyködtek ,akkor mi is volt ? Csőd! ja az nemvolt mert a jóságos imf..... Na bujkál vissza dés oda ahová elbujtál 2010 van.
GV0917
2016. április 21. 15:40
Egy szem Kökény, Két szem Kökény, Málé szájú suszter legény, Megetted a suvickot, A vizit díjra nem jutott, A baj járja a gyomrod.
néhai Ch.Pilot
2016. április 21. 15:22
A magyar MR. Bean megnyilatkozott...
balbako_
2016. április 21. 15:08
Minden kormány másra költ. Ti síkvidéken alagutakat fúrtatok, völgyhidakat építettetek, hitelből úgy, hogy az az útszakasz tök üres volt a magas autópályadíj miatt. A kórházakat bezártátok az országot leültettétek, csődbe vittétek. A stadionépítés a pangó építőipart lendítette mellesleg a sport a legjobb eü befektetés. Aztán itt nemcsak orvosok és betegek élnek, hanem tanárok, rendőrök, katonák, tűzoltók, mindenféle az embereknek hasznot hozó tevékenységű állami alkalmazott. Nekik is kell pénz és sorra mindegyik megkapja. Ráadásul életpálya modellt ami hosszútávon rendezi a dolgot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!