A cirkusz folytatódik

2016. április 21. 08:54

Amikor a permanens tiltakozást fenntartó pedagógusok és érdekvédők a gyerekek jövőjére hivatkoznak, el kellene gondolkodniuk azon is, hogy ez a cirkusz milyen példával szolgál a felnövekvő generációnak.

2016. április 21. 08:54
Kis Ferenc
Magyar Idők

„Ötből négy tanár inkább a hivatásának gyakorlását választotta szerdán is, amikor a Pedagógusok Szakszervezete egész napos sztrájkot hirdetett az ország összes iskolájában. Az érdekvédők vezetője, Galló Istvánné ennek ellenére sikeresnek értékelte az akciót, megjegyezve, hogy az eredményességet a kormánnyal folytatott további tárgyalások döntik el.

Kérdés persze, hogy kinek mit jelent a siker, ami általában a kitűzött célhoz viszonyítva értelmezhető. Fontos az is, hogy mi a tiltakozók valódi célja: a közoktatás színvonalának emelése, a szervezeti és anyagi feltételek javítása, vagy a feszültség fenntartása?

Tény, hogy több fronton zajlanak a tárgyalások, a Köznevelési Kerekasztal fórumain és a sztrájkbizottsággal is folyamatosan egyeztetnek a kormány képviselői a szakmai, illetve az érdekvédelmi szervezetekkel.

Mindkét szinten jelentősen közeledtek az álláspontok a vitás kérdésekben, mégis a sztrájk mellett döntött a szakszervezet, amelyhez természetesen rögtön csatlakoztak a baloldali, liberális ellenzék pártjai. Gallóné szerda délutáni nyilatkozatában már nem győzte hangsúlyozni, hogy mostantól tényleg nagy erőkkel koncentrálnak a tárgyalásokra.

Valamiért a régi kádárista »húzd meg, ereszd meg« politika jut eszembe a hónapok óta zajló tiltakozó akciókról. A követelések kapcsán pedig a kufárkodás tűnik a legtalálóbb kifejezésnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. április 21. 16:39
Ma az iskola mellé megyünk! "Sztrájkolunk"...!
enes
2016. április 21. 13:23
"...Elképesztő. Gallóné mondta, hogy 21 éve nem szerveztek sztrájkot..." Ezért felejtették el, hogy fel kell tölteni sztrájkalapot - fizetés pótlási céllal.
cutcopy
2016. április 21. 10:02
"ez a cirkusz milyen példával szolgál a felnövekvő generációnak" Tanítási szünet révén nyilván azt üzeni hogy a sztrájk jó dolog és minél több kéne belőle..
Tintamin
2016. április 21. 09:35
Hát barátom, olyan példával szolgál a felnövekvő generációnak, hogy nem lesz olyan gerinctelen seggnyaló, mint ti a fidesz Pártélet c. lapjánál, ahol felveszitek a havi egymiskátokat, és fényesre törlitek minden áldott nap Orbán Viktor ánuszát. Hátha lesz eszük, kreativitásuk és becsületük, hogy ne kelljen közpénzből tarhálniuk, és közben a lelküket is eladniuk, mint nektek. Ezért kell megújulnia az oktatásnak. Persze nektek az fájna, mert okos ember nem békemenetel, csak az agyhalott csürhe...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!