Ez a népszavazás az arrogancia és a kivagyiság legyőzéséről szól majd!

2016. április 06. 16:19

A Kúria és az Alkotmánybíróság döntéseit befolyásolja a kormánypárt, és csupán a társadalmi nyomásnak köszönhetően nem döntött a volt legfelsőbb bíróság az MSZP ellen.

2016. április 06. 16:19
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

És azt se feledjük el, hogy az MSZP vezérszerepe és megerősödése annyira kellemetlen a Fidesznek, hogy még a vasárnapi zárvatartást is bármikor beáldozhatják egy népszavazás megakadályozása érdekében. Ha ez történik, az persze nem kompromisszum lesz, hanem menekülés, de kihúzza a talajt az alól, hogy egy szavazáson mondhassák el a véleményüket az emberek arról az arrogáns magatartásról, ami ehhez a témához kötődik.

Mert ez a népszavazás nem csupán a vasárnapi zárvatartásról szól majd, hanem arról, ahogy ezt a folyamatot végigvitte a Fidesz. Hogy az egész vasárnapi zárvatartás csak arról szól, hogy a CBA nemzetközi multi versenytársait kicsinálja a kormány. Hisz miközben a munkavállalókra és a magyar családokra hivatkoznak, nem a vasárnapi munkavégzésért járó pótlékot emelték meg, hogy ezzel kényszerítsék vagy végleges bezárásra, vagy a munkavállalók megfizetésére ezeket az üzletláncokat, hanem egyszerűen betiltották, hogy vasárnap működjenek, beleszólva ezzel mindannyiunk életébe, és elvéve egy munkanapot, a kenyérkereset lehetőségét számtalan embertől.

Ez a történet arról a kivagyiságról és arroganciáról szól, ahogy megpróbálták megakadályozni ezeket a népszavazási kezdeményezéseket, különböző strómanokkal, trükkökkel, a választási bizottságot használva. Úgy, hogy az országban mindenki tudja, hogy ezeket a folyamatokat ők irányították.

Ha lesz vasárnapi zárvatartásról szóló népszavazás, akkor ez ellen az arrogancia és kivagyiság ellen fogunk szavazni. De a helyzet az, hogy már az is győzelem ma Magyarországon, ha az urnákhoz tudunk járulni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
progmat
2016. április 09. 13:09
Én már tényleg a dolgozókat várom. Ha nem akarnak kiállni magukért, akkor megérdemlik.
miaturo
2016. április 07. 15:56
Jócskán megkurtították a cikket. Én Jámbor András helyében beperelném a mandinert.
kmzs232
2016. április 07. 11:18
Csendesen kérődzik,igen jámbor fajta A cikket író pedig igen nagy marha
zőldsas
2016. április 07. 10:42
Mikor szólal meg a vasárnapi rabszolga munkára ítélt emberek tömege. Mikor jön a dolgozó nő férje és veri fejbe azokat akik gyerekeik mellől vasárnapi munkára kötelezik édesanyjukat.Mikor szólal meg az a rengeteg ágáló érdekből nőbarát társaság akinek mindegy, hogy miért de tiltakozik talán mert a vasárnapi nyitva tartás ordas módon őket pozitívan érinti. Mikor szólal meg a szakszervezetnek nevezett kittegyletek sokasága a dolgozók érdekében a vasárnapi munka ellen. Nem ők ott állnak a bélyegzőóra mellett, hogy munkára kötelezzék a általuk érdek védett embereket. Ráadásul még az egymást anyjába küldő parlamenti pártok együtt viszik az aláírólapot /a kezük száradjon le / a jobbik mszmp és társaik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!