Választási lázban ég az Egyesült Államok

2016. március 21. 20:34

Ami ma történik a republikánusok háza táján, az példátlan az amerikai történelemben.

2016. március 21. 20:34
Szabó László Zoltán
Magyar Idők

„Ami viszont ma történik a republikánusok háza táján, az példátlan az amerikai történelemben. Egy öreg konzervatívokból és a Trumpra már allergiás, a pártot anyagilag is hatalmas összegekkel támogató milliárdosokból álló Trump-ellenes koalíció látszik kialakulni. Történik mindez akkor, amikor a demokrata oldalon már eldőlt a verseny, és Hillary Clinton lesz a mostani kormánypárt elnökjelöltje. Az anti-Trump-szerveződés milliókat költ olyan reklámokra, amelyekben nem a demokrata vetélytársat, hanem saját emberüket támadják jóformán minden eszközzel, és ezzel olyan helyzet állhat elő a nyári elnökjelölt-kongresszuson, amely valószínűleg újraírja az amerikai politikai palettát. Trumpnak pontosan 1237 delegált kell ahhoz, hogy a gyűlésen őt válasszák jelöltnek.

Ha ez nem jönne össze, akkor az első köri szavazást érvényteleníteni fogják, és kezdődhet a második kör, ahol már bárki szabadon ringbe szállhat, és az egyszerű többséget elnyerő jelölt nyer. Ez az ellentábor reményei szerint Ted Cruz texasi szenátor lehet, aki jelenleg a második helyen áll az ingatlankirály mögött. Ez a forgatókönyv azonban valószínűleg palotaforradalmat idézne elő a Trumpot támogatók között, hiszen joggal érezhetik magukat becsapottnak, és vádolhatják majd azzal pártjukat, hogy a népakarat ellen cselekedtek. A tét óriá­si, hiszen most már nemcsak az elnökjelöltről, hanem a párt létéről szól a történet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2016. március 22. 11:08
hát ez tragédia, hogy a legerősebb jelölt pártja gőzerővel korteskedik az ellenpárt minden valaha voltnál alkalmatlanabb jelöltje mellett.
Szúnyog
2016. március 22. 00:01
Továbbra is úgy vélem, Trumpból nem lesz jelölt.
coroner
2016. március 21. 21:59
Valaki elmesélné,hogy ezeken az előválasztásokon kik szavazhatnak?Csak az adott párt tagjai,szimpatizánsai,vagy bárki?Mert,ha bárki,az elég röhejes...
Senye Péter
2016. március 21. 21:57
Az USA nagyon beleélte magát abba, hogy a SZU kiiktatásával övék lett a XX. század. Azt gondolták, folytatják a XXI--ben is. De kezdik érezni, hogy ez nem fog menni, ezért kezdenek bepörögni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!