Orbán Viktor, kérjél bocsánatot!

2016. március 16. 10:59

Szerintem az lenne a legegyszerűbb, ha úgy általában mindenért térdepelnének önként kukoricára a főfideszesek.

2016. március 16. 10:59
Gazda Albert
Magyar Nemzet

„Szerintem az lenne a legegyszerűbb, ha úgy általában mindenért térdepelnének önként kukoricára a főfideszesek. Egyébként meg úgysem lesz meakulpázás, tehát sztrájk lesz, országos, és kész, mondta Pukli, hadd ijedjen csak meg a kormány. Sok-sok pedagógus és mások részvételével lesz sztrájk, ugyanis a társadalom háromnegyede az elégedetlenekkel van. Ezt felmérések bizonyítják.

Amúgy emberes erőpróba lesz ez a Tanítanék mozgalom számára tényleg, bár ezen a ponton muszáj megjegyeznem: az iskolák nem kis részében tartani fog a tavaszi szünet március 30-án. Sebaj, így kevésbé rizikós beszüntetni a munkát egy órára.

És még valami eszembe jutott a nagyot álmodásról: tökösség kimondani, hogy egy államtitkár és egy miniszter szakmailag alkalmatlan arra, hogy az oktatásról egyeztessen az oktatás szereplőivel. Így legalább világos – feketén-fehéren, ahogy mondani szokás –, hogy nem a tárgyalás és a megegyezés a cél.

De ha nem az, akkor micsoda? A forradalom és a szabadságharc? A hatalom megrendítése-megbuktatása? Az új rendszerváltás? Ráér most, vagy elég lesz máris?

Akárhonnét nézem az ilyen a mozgalmakat, mindig hamar felülkerekedik bennem a cinizmus. Pedig komolyan mondom – írtam erről már jó néhány cikket az elmúlt hetekben , magam is frászt kapok attól, ami az oktatásban megy. Klikestül-mindenestül.

Mindegy, várjuk meg azt a március 30-át. Az is lehet, hogy akkora erőt mutat ott a társadalom hetvenöt százaléka, hogy kész őrület, Pukli István egyenest Lech Wałęsa magyar reinkarnációjaként tündököl majd az emelvényeken – délcegen! –, és a kételyeim mind elillannak, mint a pinty. Nos, ebben az esetben haladéktalanul bocsánatot fogok kérni. Hogy milyen formában és tartalommal, azon még nem gondolkodtam.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. március 16. 21:22
Nahát, Albertet nem bírják lehúzni a fideszes agyhalottak? Lehet, hogy nem értik:) Vagy a békemenetes szlogeneken gondolkodnak:)
Harangláb
2016. március 16. 20:37
...De Albert!...Lajos ezt tényleg komolyan gondolja?!? :)
kerekes
2016. március 16. 19:58
Ja, és még egy mondat. Csintalan Sándor - mi a legjobb hasonlat- buzi görény!
kerekes
2016. március 16. 19:18
Magyar nemzet, hírtv mi lett veletek? Milyen nyalni a faszjankó Simicska seggét?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!