Úgy, ahogy Harrach mondta: világnézeti törpepártnak lenni a legjobb

2016. március 30. 11:04

A boltok vasárnapi zárva tartásának ötlete eredetileg a KDNP-től származott, attól a KDNP-től, aminek nem csak a kereszténységhez nincs sok köze, de még a valódi létezése is kérdéses.

2016. március 30. 11:04
Csepregi János
Reflektor.hu

A KDNP egy olyan szerveződés, aminek egyetlen célja, hogy úgy tűnjön, mintha nem a Fidesz lenne egyedül hatalmon. Önmagában nem létezik, ideológiai támasznak kevés, üzletnek megfelelő.

Bár az ötletet eredetileg Orbán Viktor elutasította, később mégis mellé állt. Talán mást vártak, talán jó volt tenni valami olyasmit, ami sokaknak nem tetszik, ki tudja. De vajon mi motiválta a KDNP-t? Miért nem készültek hatástanulmányok? Bocsánat, készültek, de azokat fiókba tették. Ki a felelős az okozott károkért, munkahelyek megszűnéséért? A KDNP biztosan nem. Harrach Péter legalábbis így látja. (...)

»Nézze, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a KDNP-nek világnézeti kispártként nem kell kétségbe esnie a népszerűségének növekedése vagy csökkenése miatt. Úgy érzem, hogy az a támogatottságunk mindig megvan, amire szükség van, és ha következetesek vagyunk, azt a támogatóink jó néven veszik.«

Összességében tehát ki lehet mondani, hogy a KDNP-nek semmivel kapcsolatban semmiféle felelőssége nincs. Esetükbe nem kérdés a Parlamentbe történő bekerülés, hiszen megméretni magukat választáson soha nem kell. Mindegy, hogy ötleteik gyakorlatba történő átültetése milyen következményekkel jár, hiszen világnézeti kispárttól azt senki nem várhatja el. Ez lenne a felelős politizálás?

Mit lehet erre mondani? Talán csak annyit: gratulálunk!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apika2
2016. március 30. 14:17
Ha a boltosoktól sajnáljuk a pihenőnapot, akkor dolgozzon mindenki vasárnap... ...és nem kell a hülye szöveg, hogy mert a tűzoltók, meg a mentősök, meg a többi... A bolt nem létfontosságú. De ha nekik dolgozniuk kell, akkor menjen mindenki... A legtöbb ember péntek délután leteszi a munkát, és van bőr a képén a szombat estig dolgozókat csesztetni, hogy miért nem állnak vasárnap is a pult mögött... Hülye egy világ... Valamikor nagy vívmány volt, hogy lett egy munkaszüneti nap az európai civilizációban... Néhány százezer kényelmeskedő miatt talán nem kellene feladni...
BőröndÖdön
2016. március 30. 13:59
Kétségtelen,rengeteg kárt okozott ez a fidesz-kullancs valami...
még fokozza
2016. március 30. 12:49
Törpe létükre elég nagyot idefingottak.
gudmen
2016. március 30. 12:16
annyira saját kdnp-s ötlet..mint bánki erik MNB-s törvénye...egy reggel ugy ébredt, hogy minek legyen a devizahitelesektöl lerabolt, forint inflálásával teremtett virtuális nyereség közpénz...amikor homályos hátterü és müködésü alapitványokba jobb helyen van a cirka 1 milliárd dollár... amugy ezelet a tetveket mikor citálják hágába?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!