Sanders, a meglepetésember

2016. február 15. 09:49

Bernie Sanders valós alternatíva, számos jelentős kérdésben álláspontja markánsan eltér a republikánus jelöltek és Hillary Clinton véleményétől.

2016. február 15. 09:49
Novoszáth Péter
Magyar Idők

„Bernie Sanders valós alternatíva, számos jelentős kérdésben álláspontja markánsan eltér a republikánus jelöltek és Hillary Clinton véleményétől. Sanders olyan amerikaiaknak vonzó, akik olyan elnököt akarnak, aki tényleg tenni akar a jövedelemegyenlőtlenségek ellen, és aki a Wall Street helyett az átlagemberek érdekeit nézi. Amióta Sanders politizál, mindig udvariasan, de keményen bírálta a republikánusokat és a demokratákat egyaránt. Bírálatának elsődleges célpontja főleg a politikusok és a nagy pénzadományozók közötti adok-kapok viszony, a nagyvállalatok és nagybankok, az úgynevezett Wall Street szerinte helytelen összefonódása, a párt- és kampányfinanszírozás általa rossznak tartott rendszere. A fiatalabb nemzedékek körében rendkívül népszerű, különösen azok között, akiknek a felmérések szerint elegük van a politikai korrektség álcája által elhallgatott és szőnyeg alá söpört közéleti visszásságokból. Kampánymenedzsere szerint minél több ember ismeri meg őt és ötleteit, véleményét annál többen fogják támogatni.

Sanders úgy kezdte a kampányát áprilisban, mint az egyik legesélytelenebb, míg Clinton volt mindenkit elsöprő, legesélyesebb jelölt, a demokraták már a kampány kezdetén gyakorlatilag megkoronázták őt. Kevesebb mint tíz hónap alatt Bernie Sanders azonban esélyes kihívóvá nőtte ki magát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arma Gedeon
2016. február 15. 14:03
SAnders a vermonti Burlington polgármestereként egy szovjet testvérvárost választott magának, a SZU-ba ment nászútra a nejével és polgármesteri irodájában kitűzte a szovjet zászlót, ami még a ballib Vermontban is meglepetést okozott...
Arma Gedeon
2016. február 15. 10:17
Egy rühös komcsi amúgy.
djcs
2016. február 15. 10:11
Vagyis az az ember, aki aki nem a gazembereket, a spekulánsokat, a korrupt politikusokat támogatja, hanem a tisztességes munkából,a bérből, fizetésből élőket. Remélem ő lesz az USA következő elnöke. Nagyon ráférne már egy normális elnök a lator államra.
Wendriner
2016. február 15. 10:06
Nem sokat tudok Sandersről , de Hillary Clintonnál csak jobb lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!