Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A tűzoltólétra tetején

2016. január 14. 07:04

A mostani javaslatot nem az az egyetlen terrorista, hanem 999 ártatlan nyomorult, főként pedig tízmillió magyar fogja hamarosan tágra nyílt ártatlan szemekkel megsínyleni.

2016. január 14. 07:04
Friss Róbert
Népszava

„Nem elég, hogy minden indok és menekült nélkül várhatóan március 15-e után is fennmarad »a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet« a déli megyékben, a kormány illetékesei szerint, mert nem csökken az EU-ba érkező migránsok száma, és ha megszüntetnénk a határzárat, enyhítenénk a válsághelyzetben hatályos jogszabályokat, nem őriznék annyian a déli határszakaszokat, ismét sok lenne a menekült. És: a külföldi titkosszolgálatok szerint minden ezer migránssal érkezik egy kiképzett terrorista. Milyen külföldi titkosszolgálatok, honnan tudják, mivel bizonyítják ezt? Ha tudják, miért nem lépnek? Nem tudni. Mint ahogyan azt sem, a fideszes gránitba vésett öt különleges jogrendi helyzet közül, ugyan miért nem alkalmas egyik sem az esetleges terrorfenyegetettség kezelésére? Csak az biztos, hogy a mostani javaslatot nem az az egyetlen terrorista, hanem 999 ártatlan nyomorult, főként pedig tízmillió magyar fogja hamarosan tágra nyílt ártatlan szemekkel megsínyleni.

Mert, persze a kormány csak annyit közöl: a felhatalmazási törvény alapján (immáron alkotmányosan) a kormány terrorveszély-helyzetet hirdethet legkevesebb 60 napra. Szigorúan titkos okok miatt akár sarkalatos törvényben rögzített szabályokat is felfüggeszthet és katonákat is bevethet országon belül. Kontroll nélkül korlátozhatja a mozgásszabadságot, a postai vagy az internetforgalmat, a gyülekezési jogot, a külföldiek beutazását, szabályozhatja a médiatartalmakat, az üzemanyagok fogyasztását, kijárási tilalmat, kitelepítést is elrendelhet.

Mondhatja Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke, garancia lenne, hogy a köztársasági elnököt és az Országgyűlés állandó bizottságait folyamatosan tájékoztatni kellene. Ugyan, mit ér a polgár azzal, ha néhány fideszes a sarokban összehajol? Mit ér vele, ha közben az LMP – úgy is mint lehet más a politika –, beül a hatalommal négypárti kávézni, majd nem adja hozzájárulását az egészhez. Csakhogy, a fene sem kíváncsi az ő bólintására. Gulyás azt mondja, jó esélye van, hogy a módosításhoz meglesz a szükséges kétharmados többség. Meg is lesz. A Jobbik a zárt ajtók mögött zsebre vágta a Judás-pénzt: Simicskó támogatta a párt önkéntes honvédség megteremtésére vonatkozó kezdeményezését. (Nem lesz sorozás, mondja a kormány. Az önkénteseket nyilván kisorsolják majd.) Ezzel meg is volna a parlamenti többség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szervtolvaj
2016. január 14. 13:36
Csúsztató, sz@rkenegető és semmitmondó, hiábavaló szöveg.
Vezetéknév Utónév
2016. január 14. 13:06
Elmondaná valaki, miért jó az a magyar polgároknak, hogy a Fidesz olyan jogosítványokat akar magának adni, amilyenekkel még a kommunista kormányok sem rendelkeztek?
Orange79
2016. január 14. 12:05
Sem terroristára sem pedig idegen, muzulmán arab/nigger bevándorlókra nincs szükség. A menekült is menjen haza mielőbb.
Peter8811
2016. január 14. 11:39
Már a hetes szar is friss ehhez képest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!