Fizikaóra

2016. január 15. 21:58

Nem sikerült választ adni arra, mi ma a sport. Nem tudjuk, miért áll törvényen, normán kívül.

2016. január 15. 21:58
A szerk.
Népszabadság

„Iszonyú pénzek folynak be globálisan a sportba. Zajlik az iparosítás, de közben megy a duma, hogy testkultúra, hagyomány, eszme... Kemény üzletemberek ebbe a maskarába öltöztetik a bizniszt, hogy ne kelljen olyan átláthatóan, szabályozottan működniük, mint más szektorokban. A káosz eredménye viszont a lapunkban olvasható rémtörténet-kollekció. Hogy közvetett állami támogatás szolgálja cég magánérdekeit. Hogy az Atletico és a Real Madrid futballcsapatát eltiltják az átigazolásoktól, mert trükköznek a gyerekek szerződtetésénél. Hogy az atlétikán hatalmas korrupciós botrány söpör végig.

Mindez azért, mert a főszereplők versenyképességüket akarják növelni. Eközben eltagadnak, csúsztatnak, átláthatóságot kerülnek. Mondván, ez sport, speciális terület. Ez biztos, mert itt nem sikerült választ adni arra, mi ma a sport. Nem tudjuk, miért áll törvényen, normán kívül. És amíg nincs felelet, beszéljünk a relativisztikus nehézion-ütközésekről. Mert akkor legalább annyit tudunk: fizikáról van szó, amelynek törvényeit ember nem korrumpálhatja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. január 17. 07:12
A népszabadság szerkesztői cikke arról értekezik ,hogy nem tudja mi a sport.Jómagam nem tudom ezzel mit akart mondani. Azt viszont tudom, hogy a sportról szóló törvény definiálja, hogy mi a sport.Talán a népszabadság olvashatna időnként, ha már a népszabadságot a kutya sem olvassa.
brekker
2016. január 16. 18:40
Fizikailag beszarás van. Kormányfüggetlenül. Lapfüggetlenül. NOL.
brekker
2016. január 16. 17:22
A nyuggerszocializmus elleni harc lényege, hogy hagyjuk szerencsétlen nyuggereket nyugodtan meghalni. Utána ott vagyunk az állítólag semmit sem érő házzal, amiben azért lakni lehet, és kerttel, amibe vetni lehet.
kjkj945
2016. január 16. 16:39
szerk fi ciki a
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!