Pikk

2015. december 30. 13:28

Hát lehet ilyenkor szomorkodni? Ilyenkor, amikor meghalt Lemmy? Nem lehet. Amit létrehozott, kerek, egész, vége van, ahogy kell, nem hiányzik semmi. Nem marad űr utána. Hanem valami marad.

2015. december 30. 13:28
Uj Péter
Népszabadság

„Hát lehet ilyenkor szomorkodni? Ilyenkor, amikor meghalt Lemmy?

Nem lehet.

Az ember, akinek még Kövér Lászlóénál is emblematikusabb bajsza van. Volt. Meghalt, és ebben nincs semmi szomorú. Nem úgy értem, hogy vidám volna, hanem csak nem szomorú. Meghalt, és kész. Elvégezte a dolgát. Amit létrehozott, kerek, egész, vége van, ahogy kell, nem hiányzik semmi. Nem marad űr utána. Hanem valami marad. Ő maga, az örök lemmység.

Megdolgozott a halálért, és úgy halt, akkor és amikor kellett. Tökéletesen kivitelezett gyakorlat, nem maradt semmi hiányérzet. Mint egy Motörhead-koncert után. Amikor nem úgy jössz ki, hogy de jó lett volna, ha eljátsszák még ezt vagy azt, hanem úgy, hogy: vége, ennyi, nem kell már több, így oké.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
entitas
2015. december 31. 16:07
Nekem Lemmyről a 13 éves önmagam jut eszembe, a stikában cigifüstölt szuterin, a haverok, és az MK26-os kazismagnóból recsegő Motörhead nóták. Péternek a házelnök bajusza. Nekem Lemmyről a 17 éves önmagam jut eszembe, a már legálisan telefüstölt próbaterem, a stikában bevedelt pia üres üvegei, a nyakamba lógó Jolana basszusgitár és a szétrongyolódott sánta kanapén mosolygó csajok. Péternek a házelnök bajusza. Nekem Lemmyről az immár falra akasztott basszusgitárom jut eszembe, és apaságom mely a pici fiaim alvását óvandó a fülhallgatómba száműzte Lemmyt. Péternek a házelnök bajusza. Péter éjjelenként rémálmában Lemmy és a házelnök bajuszából font kötél szorításától fuldoklik. Hajnalban felriad, és kérdőre vonja a falon lévő Lemmy posztert: "Lemmy mond miért van neked olyan bajuszod mint Kövér Lacinak?" Péter! conchita wurst szomorú elmúlásáról kinek a szakálla fog eszedbe jutni?
még fokozza
2015. december 30. 19:42
A nagy rockzenekarok többnyire egy számot játszanak. A nagy költők is többnyire egy verset írnak. A nagy újságírók többnyire egy cikket írnak. A nagy kommentelők mindig megnemértettek, egyedül vannak.
Harangláb
2015. december 30. 17:12
A te bajszod e semmi Uj Péter...:) Valahogy én is úgy vagyok veled: "...vége, ennyi, nem kell már több, így oké"
Gullwing
2015. december 30. 16:12
A liberálisoknak mindig, mindenről ugyan az jut eszükbe. Még egy megemlékezést sem tud úgy kiokádni magából ez sem hogy ne keverje bele a politikát. Szánalmasok. Kivétel nélkül mid.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!