Rotyog a paprikás krumpli: Németh Szilárd HELYRETESZI a globalistákat (VIDEÓ)

Termőföldtől az étkezőasztalig. Németh Szilárd elárulta, mitől finomabb az étel, ha az nem brüsszeli, hanem magyar recept alapján készül.

Jelentem, én megkóstoltam most Szöllősiéktől egy halom bort, és bármennyire is félrenyelik ettől most sokan a ’86-os Mouton Rotschildot, ki merem jelenteni, a borok jók.
„Azt nem értem csak, hogy ennyi siker után hogyan fordulhatott elő, hogy a szakma jó része számára egy 70 hektárról dolgozó borász teljesen ismeretlen az Év Bortermelője-díj odaítélésének pillanatában. Szakma alatt itt most a vendéglátásról, a gasztronómiáról beszélek, akik közül – mint fentebb említettem – némelyek szintén szavazhattak. Nyilván nem kérdeztem körbe Ásotthalomtól Jánossomorjáig minden pincért és szakácsot, vagy csak a jelölni tudó vendéglátósok közül mindenkit, hogy Szöllősi Mihályt (két évvel ezelőtt: Gálnét) ismerik-e, de mivel napi szinten, megélhetési méznyalóként mozgok ezekben a körökben, tudom, hogy zömében most hallottak róla először. Amely ügyet azonban valójában lajstromba kéne szedetni a karácsonyi Urbi et Orbi előtt, hogy a lakosság egésze rém keveset jár borbárokba, boréttermekbe, annál többet hiperekbe, ám ott se nagyon találkozhat jelentékeny Szöllősi-szortimenttel, ezt a posteriori mondhatom. A kifutó rozét meg a szintén ’14-es Irsait fel lehet lelni egy áruházban, ahogy a Borhálóban is – ezeket én is ott vettem, de közvetlenül a díj odaítélése utáni pillanatban, mint lakos, széttárt karokkal, hümmögve konstatáltam: sehová nem tudok betérni és kikérni két deci Melegeshegyi Olaszrizlinget.
Szóval értitek, min értetlenkedem? Ha a feltevéseimet, a maximum 1 szigmás, vélt bizonyosságomat implikálom és a konklúziót merőben elnagyolom, arra jutok: sem a fogyasztó, sem a gasztronómia szegmense nem ismeri a Szöllősi-borokat és vele együtt az idei év »bortermelői Kossuth-díj-asát«, továbbmegyek, sem a borkereskedők jó része, legalábbis az, amelyik a vendéglátást igyekszik kiszolgálni – kivéve persze a Trevinit jegyző Takács Alexandroszt, aki már jó ideje kínálatában tartja a neszmélyi pince borait, és hát – el kell ismerni – aki egy méterrel így megint messzebbre tudta dobni a borértés medicinlabdáját. Ugyanakkor 70 hektár termése meg csak el kell, hogy fogyjon valahova, valakik meg kell igyák, tehát úgy tisztességes, ha alaphelyzetből a saját okoskodásomat tartom kiábrándítóan sebezhetőnek.
Lényeg: az egyik vendéglátóhelyen, amelyikkel együtt dolgozom, egy nagyobb halom Szöllősi-bort tudtam kóstolni nem olyan rég. Lelőttem már a poént a bevezetőben: a borok abszolút korrektek. Szóval, ha a lentebbieket nem is a csúcsgasztróban, de a középmezőnyben simán el tudom képzelni.”