Dolgaink ünnep idején

2015. december 25. 09:29

Valaki mondta a tévé családi műsorában, hogy ne verje magát senki túlzott karácsonyi költekezésbe, nem az ajándék értéke számít, hanem a gesztus.

2015. december 25. 09:29
Megyesi Gusztáv
NOL

Az már igaz, hogy a szeretet a legfontosabb, vallja Bogi is mind a harminc évével, s adna ő is Maminak karácsonyeste ezüstre festett diót, Feri tán még faragna is hozzá valamit fából, de akkor Mami büdös volna egészen húsvétig, mosóporra neki nem nagyon futná, csak ha nem eszik egy hétig, vagy nem fizeti a rezsit; van, ahol létszükségleti cikket ajándékba kapni: a Megváltó születése maga. Sajnos Bogiék a legtöbb magyar családdal együtt a fogyasztói társadalom bódulatában élnek. Feri például új inget fog kapni és három pár frottírzoknit az MDF-piacról, mert a régi ingén már kirojtosodott a gallér, a zoknik szitává koptak a sarkuknál, s egyáltalán. Ünnep előtt egymást tapossák az emberek olcsó, hamisított piperecikkekért, harisnyanadrágért, bóvli dzsekikért, pulóverekért és blúzokért, elárasztják a kilósruha-boltokat, árufrissítésnél már nyitás előtt két órával ott toporognak a sorban, nehogy a butikosok beelőzzék őket; a butikosok ­kilónként háromezerért felvásárolják a fél boltot, otthon kipofozzák a jobb darabokat, s eladják ötezerért, ami azonban még mindig olcsóbb, mint az áruházban.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. december 25. 18:27
Álszent pojáca!
mr.Marcang
2015. december 25. 11:50
"...Mami büdös volna egészen húsvétig..." Hát, ön biztosan tudja. Hiába, mindenki magából indul ki.
Fer70
2015. december 25. 11:25
Szánalmasan gyenge " karácsonyi" " írásféleség. ( gondolom Megyes ÉS társai Orbán-fejű gyertyát és csillagszórót gyújtanak meg Szenteste - hadd égjen a patás!)
balbako_
2015. december 25. 11:18
Az Index is az ingyenkonyhát látta csak, mert hosszú sor állt ott. (Hát még milyen hosszú sor állna, ha ingyen sört is osztanának!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!