Bársonyos visszarendezők

2015. december 21. 08:55

Igazából csak az lepődött meg a Biszku-per ítéletén, aki illúziókat táplált a hazai igazságszolgáltatás egyes tendenciáit illetően.

2015. december 21. 08:55
Megyeri Dávid
Magyar Idők

„Igazából csak az lepődött meg a Biszku-per ítéletén, aki illúziókat táplált a hazai igazságszolgáltatás egyes tendenciáit illetően. És még azt sem lehet állítani, hogy a bíróságok túl következetlenek lennének. Aki figyelte az utóbbi esztendők termését a jogszolgáltatásban, az jól kirajzolódó nyomvonalat vehet észre. Ennek lényege, hogy a rendszerváltás előtt is demokrácia volt tulajdonképpen, és minél távolabb kerül tőlünk időben a kommunizmus, annál makulátlanabb a bírák szeme előtt. Érvényes ez azoknak a kormányoknak az idejére is, amelyek a pártállami hagyományokat követték az emberek kegyetlen elnyomásával. Nem véletlen, hogy a bíróság nemrég nem szégyellte Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt is szuperenyhe elmarasztalásával lényegében megdicsőí­teni, amiért véresre verette, lövette 2006 őszén a lakosságot és az ’56-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulóját ünneplő tömeget. Egyes ítéletek a komolyan vehetőség határára sodorták az igazságszolgáltatást, és ennek fájó következményei lehetnek. Például az, hogy kikezdik a felháborító döntések a jogállam intézményét, aláássák a demokrácia tartópilléreit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2015. december 22. 03:01
SZÉGYEN! Nem volt elég a kádár rendszer, de szükség volt 2006.-ban is meggyalázni 1956.-ot, akkor is büntetlenül. Hol vagyunk még attól az álságtól is, hogy október 23.-án kikiáltották a köztársaságot. Ez akkor is gyalázat volt! Először itt volt eltemetve a számonkérés. Mi történik magyarok?
Karbantartó9
2015. december 21. 19:22
Visszarendezágazódás!
kurbitalis
2015. december 21. 16:04
Egyértelműen az időre játszanak. Sajnos, ha nyugdíjba is vonultak volna, íme, a tanítványaik tudják a dolgukat. :-(
tas0125
2015. december 21. 12:30
Mert nincs rá ok. Belőletek csak a sárga irigység beszél. Rogán 20 év alatt összehozott egy csinosabb iker házat.Hány százezer ilyen van még az országban. Falusi gyerekként vérében van a családi gyarapodás. Persze, aki elissza utána köpköd. Vajna, amellett, hogy kiváló üzlet ember. Haza jött, kevesebb pénzért, beindította a magyar film ipar nemzetközi hírnevét. Többet tett, mint bármelyiktek. Lendületbe hozta a nemzetközileg is elismert film ipart. Én csupán azt várom el, mint Várkonyi szerű történelmi filmeket, hogy legyen az ifjúságnak valami jót is látni. Kilós amerikai filmek helyett is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!