Ahol megszületik Isten, ott kivirul az irgalmasság!

2015. december 25. 14:52

Bőséges áldás legyen mindazok jutalma – akár egyénekről, akár államokról van szó –, akik nagylelkűen munkálkodnak, hogy segítsék és befogadják a számos migránst és menekültet, segítve őket egy méltó jövő felépítésében.

2015. december 25. 14:52
Ferenc pápa
Magyar Kurír

„Ahol megszületik Isten, ott megszületik a remény; és ahol megszületik a remény, ott az emberek újra megtalálják méltóságukat. Mégis, még ma is férfiak és nők tömegei emberi méltóságuktól megfosztva élnek, és akárcsak a Kisded Jézus, hidegtől, szegénységtől és az emberek elutasításától szenvednek. Jusson el ma közelségünk a leginkább védtelenekhez, különösen a gyermekkatonákhoz, az erőszakot elszenvedő nőkhöz, az embercsempészet és a drogkereskedelem áldozataihoz.

A nyomor vagy a háború elől menekülők ne nélkülözzék támaszunkat, amikor túl gyakran embertelen körülmények között utaznak, és nem ritkán az életüket teszik kockára. Bőséges áldás legyen mindazok jutalma – akár egyénekről, akár államokról van szó –, akik nagylelkűen munkálkodnak, hogy segítsék és befogadják a számos migránst és menekültet, segítve őket egy méltó jövő felépítésében úgy önmaguk, mint szeretteik számára, és az őket befogadó társadalomba való integrálódásukban.

Ezen az ünnepnapon Úr adjon reményt mindazoknak, akiknek nincs munkájuk – nagyon sokan vannak –, s támogassa mindazok elkötelezettségét, akik közéleti felelősséget viselnek a politika és a gazdaság terén, hogy a közjó megvalósításán fáradozzanak és védelmezzék minden emberi élet méltóságát.

Ahol megszületik Isten, ott kivirul az irgalmasság. Ez Isten legértékesebb nekünk juttatott ajándéka, különösen is ebben a jubileumi évben, amikor arra nyertünk meghívást, hogy felfedezzük azt a gyöngédséget, amellyel a mi mennyei Atyánk mindannyiunk irányában viseltetik. Az Úr különösen is a bebörtönzötteknek adja meg, hogy megtapasztalják irgalmas szeretetét, amely gyógyítja a sebeket és legyőzi a rosszat.

Így ma együttesen ujjongjunk üdvösségünk napján. A jászolt szemlélve szögezzük tekintetünket Jézus kitárt karjaira, amelyek Isten irgalmas ölelését mutatják meg nekünk, miközben hallgatjuk a Csecsemő sírását, aki ezt suttogja nekünk: »Testvéreim és barátaim miatt könyörgök: jöjjön el neked a béke!« (Zsolt 121 [122],8).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztálin elvtárs
2016. május 24. 17:17
Hát amennyire én tudom a bibliában az van leírva, hogy segíts annak aki segítségre szorul, meg hogyha megütik az arcodat tartsad oda a másik felét is, hát lehet mutogatni, hogy ki mekkora keresztény, hajrá.
balbako_
2016. április 13. 18:58
A Keresztény Egyház feje nem is mondhat mást. Az iszlám államok meg hallgatnak. Beszédes hallgatás!
kuc-kuc
2016. március 25. 20:33
...de nem mondhatják meg a Jézusi elvek szerint. ...ugyanis akkor az imádságnak háza latrok barlangjává válna.
Starlord
2016. február 24. 21:59
Dehogy nem kellett volna, azon egykori egyházi törvények alapján sok keresztény vért izzadna még ma is. Azoknak a törvényeknek a keresztények itták a levét elsősorban. Mert amikor kevésbé képzett emberek értelmeztek félre dolgokat, olyankor elég sok ember pusztult abba bele. Szóval inkább polgári jogok mint bármilyen más!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!