Farkasok

2015. december 08. 08:04

Hatmillió francia gondolta úgy a hét végén, hogy félelmeire a Nemzeti Front adja a legjobb választ. Nyilvánvaló, hogy a liberális demokrácia egyik európai fellegvárában nincs ennyi szélsőséges szavazó.

2015. december 08. 08:04
A szerk.
Népszabadság

Kinek rossz hír, kinek jó, de Marine Le Pen nem tudja megoldani. Az általa – és a többi leegyszerűsítő hordószónok által – javasolt recept ugyanis nem képes meggyógyítani egy olyan súlyos társadalmi kórt, mint az iszlám terrorizmus. Még jó, ha nem árt, ha nem teremt több ellenséget, mint amennyit megsemmisíteni ­tervez. (…)

Kinek rossz hír, kinek jó, de Marine Le Pen nem tudja megoldani. Az általa – és a Bonyolult problémákra nincsenek egyszerű megoldások, az emberek viszont félelmes időkben nem kíváncsiak az összetett üzenetekre. Pár szóval ki lehet elégíteni az igényeiket: megbosszuljuk, elüldözzük, kicsináljuk. És jó eséllyel azt a társadalmat veszíthetik el, amelyben eddig szerettek élni, amelyet most féltenek. Kinn a farkas és bent is. Rossz képlet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2015. december 08. 18:52
Hát nem szeretnék most Marine Le Pen bőrében lenni, most hogy a Népszabadság is megmondta neki hogy ő aztán nem tudja megoldani...
Jancsipapa
2015. december 08. 17:07
Tényleg nincs ? Akkor ki szavazott ?
Szergej Csagajev
2015. december 08. 16:17
Már megint a nép hülye, igaz? Ezek után csoda, hogy az internacionális tetvekre még szavaz valaki. Egyébként nagyon hasznos újság a népszabadság. Most éppen a kutyaszartól frissen megtisztított cipőm szárad rajta a radiátoron.
puszika
2015. december 08. 15:42
Nahát! Nem tudtam,hogy a "Szerk" a franciák egyik közvélemény kutatója!!De mit szól ehhez Hollande?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!