Háborút akarnak

2015. november 25. 07:36

Ami ott lángolva zuhant le az égből a török–szíriai határon, az nem egy orosz bombázó volt, hanem maga a tárgyalásos rendezés elve.

2015. november 25. 07:36
Sitkei Levente
Magyar Idők

„Ami ott lángolva zuhant le az égből a török–szíriai határon, az nem egy orosz bombázó volt, hanem maga a tárgyalásos rendezés elve. A modern háborúban mindenki védekezik. Amerika önvédelemből vonult be Afganisztánba, Irakba, Oroszország önvédelemből támadja a nevenincs harcosokat Szíria északi részén, Törökország pedig önvédelemből lövi le a légterét megsértő orosz bombázót. Aztán a védelem mindig úgy sikerül, hogy egész országrészek válnak pusztasággá, városok omlanak össze. A gyönyörű Szíria négy éve csatatér, de eddig csak a zászló nélküli szabadcsapatok szabdalták szét, osztották fel a területet, puhították a lakosságot. Most pedig jönnek azok, akik nem pusztán amatőr gyilkosok, de konkrétan ez a szakmájuk. Szabadcsapatokat mindig mindenki használt a világtörténelem során, felelősséget nem vállaló, szedett-vedett népség, akik mégis megkapják az elvi és néha az anyagi támogatást is. A mostani helyzetben csak az az újdonság, hogy nevet is kapnak ezek az akindzsik, al-Núszra Frontnak vagy Iszlám Államnak nevezik magukat. De felelősséget sem ők, sem gazdájuk nem vállal. A gazda kezét továbbra sem látjuk, de a csapatok híznak, s a XXI. század vívmányaként már önálló erőként is megjelennek. Pedig valójában semmi esélyük nem lenne, ha a hivatásosok komolyan gondolnák az eltüntetésüket.

Vlagyimir Putyin néhány órával a bombázó lelövése után Törökországot a »terroristák bűntársaként« emlegette, s nagyon súlyos incidensnek nevezte a gépét ért találatot. Ankara is tisztában volt azzal, hogy a Szuhoj nem csak egy légtérsértő csibész. Ha nem kísérték ki, annak oka volt. Ha a bombázó behatolt Törökország légterébe, annak is. Ha pedig valóban Szíria fölött érte a találat a repülőt, akkor egyértelmű, hogy miért van most Szíria körül vagy azon belül a világ szinte összes modern hadserege. Mert háborút akarnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2015. november 25. 13:21
Putyinak, schon wieder einmal, igaza van! Csak a hülye és vak nem látja, hogy a Pulyka az ISIS-t támogatja! Nemcsak olajvásárlásaival, de fegyverrel, logisztikával, légierővel: mindennel! NO PULYKA in the EU!
tango47
2015. november 25. 09:46
Érdekes, hogy szinte sehol nem esik szó a KIVÉGZETT PILÓTÁKRÓL! Az ő lelövésüket persze nem lehet a törökök sz,ámlájára írni, de3 a gyilkosok nem ismeretlenek (láthatta mindenki a halott fölötti triumfálásukat). Ennek ellenére senki sem emlegeti a Genfi Egyezményt, az csak Röszkénél volt érdekes, mert szegény migrének könnyeztek a csúnya rendőrök miatt.
wartog
2015. november 25. 08:48
Az incidens azért egyértelmű aljasság, mert elsőként a török gépnek a standard protokoll szerint földre kellett volna kényszeríteni az orosz gépet. Mivel jól tudták, hogy az a pár másodperc amit ott tölt a török légtérben nem elég erre, hát le kellett lőni felsőbb utasításra. De ki adta az utasítást és miért?Hogy végre kitörjön az a nagyháború és ne a NATO legyen hibáztatható???Mert a gép lelövésére indok volt, ok nem.Mivel a törökök és Amerika között amúgy sem felhőtlen a viszony, most ezen lehet segíteni, mert most beszarnak az oroszok bosszújától. Milyen furcsa mennyire ismétli magát a történelem. Az első világháború előtt nem akarták az oroszokat kiengedni a földközi tengerre, inkább megbuktatták a cárt. Most összeugrasztják a törökkel. Micsoda aljasságok!Mert az orosz ott van Izrael szomszédságában teljes haderővel, sőt Kína is ott van.Sőt ha kell India is.
Türelem
2015. november 25. 08:22
Az világos, hogy az USA számára stratégiai cél az oroszok teljes körű elszigetelése, a törökök ennek egyik elemét képezik, délről. Egy NATO tagállam, különösen nem egy ilyen kritikus térségben önállóan nem lő le az orosz gépet. Még egy vitorlázó repülőt sem engedély nélkül. Tegnap utazott volna Lavrov Ankarába, ahol többek között tárgyalni akartak a Turkish Stream programjáról is, hiszen az oroszok számára is rendkívül fontos lenne piaci és egyéb szempontból, hogy az orosz földgáz eljusson Dél-Európába. A dél-európai országoknak is fontos ez, hiszen most ki vannak szolgáltatva a németeknek, akik ugye a második vezetéket építik, s nekik senki sem mer szólni, mindenki kussol, Brüsszel is. Ráadásul a Hitler őrültségét is meghaladó Merkel a muszlimok millióinak Európa nyakára történő ültetése mellett, Törökországot is a nyakunkra kívánja ültetni. Ami nem sikerült a szultánoknak, azt Merkel beteljesíti. Meg kell állítani merkel, s Németország ámokfutását Európa érdekében. Az oroszok vélhetően a kurdok mögé állnak, s Moszul központtal létrehozzák az önálló kurd államot, amely jogosan fog területi követelésekkel fellépni Törökországgal szemben. A stratégia sikeres: - megállítják az USA számára előnytelen béketeremtést, a térség stabilizálását - az oroszoknak újabb kihívót, ellenséget kreáltak - megakadályozzák a déli gázvezetéket, így Európa déli állami zsarolhatók lesznek a német elosztású gáz által - jöhetnek tovább az Európa felszámolását garantáló iszlám tömegek - biztosítják a háborúk folytatását, az amerikai és francia hadiipari megrendeléseket - ölik tovább az ártatlan embereket - garantált Európa, az EU destabilizálása is, különösen ha a törököket felveszik az EU-ba, s azok beemelik belső és térségi problémáikat a közösségbe - folyik a harmadik világháború, egy németek által szétvert Európa szereplésével - a törökök Buda után, besétálnak Bécsbe, majd Berlinbe is Mit tanul az előrelátó európai, arab nyelvet, s azon is először idézni a Koránból.Ez lesz a túlélés első feltétele. Azért ha lehet választani, akkor már inkább jöjjenek a Kínaiak. Egy izraeli-magyar államszövetséget tudtam volna még inkább támogatni, de a németek elüldözik a zsidókat is Európából. Most nem krematóriumokat építenek az árják, hanem felszámolják a zsidóság, de minden más európai nép számára szükséges életfeltételeket. Hitler csettint egyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!