Az európai terrorizmus gyökerei alapvetően baloldaliak

2015. november 30. 09:30

Az ideológiai, eszmei alapokon nyugvó szervezett terrorizmus nem új jelenség Európában. Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a földrészünkön megjelenő terrorizmus történelmi hagyományai és gyökerei alapvetően baloldaliak!

2015. november 30. 09:30
Petrin László
Magyar Idők

„Amint a kommunista blokk összeomlott, a baloldali ideológiai alapokon nyugvó terrorizmus is megtorpant. Onnantól kezdve került előtérbe az eszmei indíttatású terrorizmus egy másik fajtája, az iszlám szélsőségesek által elkövetett cselekmények. A terrorizmusnak e mai formája Európán kívül jött létre, megerősödése a 80as évek végére, a 90es évek elejére tehető. Európai megjelenését egyes szakértők már előre látták, gyakorlatilag a mai biztonságpolitikai helyzetet, a ma aszimmetrikusnak nevezett hadviselést már »megjósolták«. Ahhoz, hogy ezzel a típusú terrorizmussal szembe tudjunk szállni, ismernünk kell a gyökereit.

Egyrészt a Nyugat óriási stratégiai hibát követett el azzal, hogy a KözelKelet, KözépÁzsia, ÉszakAfrika térségeit elhibázott és meggondolatlan katonai és politikai beavatkozásukkal a terroristák és a szélsőségesek paradicsomává változtatták. Elvakult módon a nyugati politikusok úgy gondolták – és sajnálatos módon még a mai napig is tesznek erre kísérleteket például Szíriában –, hogy a terroristacsoportokat egyes országok elleni küzdelmeikhez saját érdekeiknek megfelelően, manipulatív módon következmények nélkül felhasználhatják és közben országaik mindörökké érintetlenül biztonságban lesznek. Másrészt bekövetkezett az unió politikai impotenciáját jól szemléltető helyzet, hogy a muszlim országok kormányainak szélsőségesek elleni fellépése következtében a külföldre menekülők egy része nem arab országokban telepedett le, hanem NyugatEurópában kért politikai menedékjogot. (...)

A terrorizmusnak ezt a mai formáját kell legyőzni, és mint minden háború, az eszmék háborúja is fejben dől el. Ahogy az ellenség veresége a parancsnok fejében kezdődik, úgy a muszlim szélsőségesek elleni háború sikere is az uniós vezetők fejében bekövetkező változásokkal veszi kezdetét. A párizsi sokkot követően már nincs idő a hezitálásra.

Bizánc eleste is tanít bennünket arra, hogy amit Európa egyetlen óra alatt elmulasztott, azt ezer év alatt sem lehet visszacsinálni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Catullus
2015. november 30. 19:07
Dicséretes igyekezet, amikor a volt felcsúti jegyző osztja az észt. Szemmel láthatóan nem igen van, aki cikkeket írna ebbe a kiadványba.
tas0125
2015. november 30. 18:54
"Bizánc eleste is tanít bennünket arra, hogy amit Európa egyetlen óra alatt elmulasztott, azt ezer év alatt sem lehet visszacsinálni.” Sajnos Keserű igazság! A történelmi eseményekre vissza nézve, mindig találunk hasonlóan rossz eseményeket, amelyet jó lenne megszívlelni időnként. pl,hogy kellene átgondolni ez az utolsó ezer évben miért mindig akár keleti,akár nyugati nagy hatalmak jobbára nálunk buknak, valamilyen okból. Miért mi vérzünk és ezért bűnöznünk kell.
Békanász a hasadon
2015. november 30. 16:19
http://www.spiegel.de/politik/deutschland/immunitaet-europaparlament-schuetzt-cohn-bendit-vor-ermittlungen-a-255397.html
kurbitalis
2015. november 30. 16:19
"a muszlim szélsőségesek elleni háború sikere is az uniós vezetők fejében bekövetkező változásokkal veszi kezdetét." Analfabéta barmok fejében csak az van, amit a világuralomra törő erők beleplántálnak. Merkel-Juncker-Schulz-Hollande stb., mindegyik konzumidióta zombi. Szinte biztos, hogy Hitlert is ugyanazok irányították és finanszírozták, mint akik ezt a mocsok világháborút.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!