Burzsoá Nyugdíjasok

2015. november 20. 08:56

A Hasbro a gyerekek után robotmacskájával a gazdag nyugdíjasokat boldogítja.

2015. november 20. 08:56
Parker Wilhelm
TechRadar

 
A Hasbro az „Én kicsi pónim” és társai után újabb családbarát termékkel rukkolt elő, most robotmacskával akarja elkényeztetni a burzsoá nyugdíjasokat. A hivatalosan Joy For All Companion Pet Cat névre hallgató robot finom panofix bundával rendelkezik és nyugdíjas gazdája minden mozdulatára reagál szenzoraival azonnal. Úgy morog és dorombol, mint az utcán kóborló társai és ha megsimogatjuk ugyanúgy reagál, mint Cirmi az udvarról, hentereg és dörgöli magát a lábunkhoz. Az ára 100 dollár, tehát kb. egy rendes cirmos féléves fenntartásnak felel meg (havi 5 ezerből már kijön alommal, jutalomfalatokkal és Felix eledellel számolva egy nyávogó jószág bőven), egy nőstény macska ivartalanítása kerül ennyibe, a hímek miskárolása fele annyi, ha kandúrban gondolkodunk. Hogy mit szólnak ehhez a nyugdíjasok az még a jövő zenéje és az állatvédők, mert halomban állnak a kóbor állatok a Noé Állatotthonban is. Külön problémát jelenthet a robotmacska nemének meghatározása is (gazdája dönti el hiszen nem rendelkezik rendes ivarszervekkel), de ez legyen a filozófusok és a felinológusok feladata már, illetve a jogászoké, mi történik majd a robotmacskával, ha gazdája eltávozik az ígéret földjére, mert ott a messzi Amerikában már az állatok is örökölhetnek manapság.
 
Elég nehéz lenne egy rendes magyar a munkába beleöregedett nyugdíjas nénit is rávenni, hogy egy robotot dédelgessen, ha van belőle megannyi élő változat is kint az udvaron. Mellékesen ezt a robotmacskát már egyszer el akarták sütni a gyerekeknek is, csak csúfosan megbukott hazánkban, hiszen ki vesz műmacskát a karácsonyfa alá. Az élő ugyan input termékekre is rászorul és outputot is gyárt az alomba, de mégis már egy rendes macska, sokkal jobb, mint egy műanyag. Másrészt, ha én a nagyanyámnak, aki most volt 95 éves egy ilyennel beállítanék a tanyára, akkor páros lábbal rúgna ki a robottal együtt valószínűleg. Igen, de a Hasbro marketingesei azt mondanák erre, nem a magyar kisnyugdíjas volt a termékük célcsoportja, hanem ott a messzi Nevada állam burzsoá nyugdíjasai. Megnyugodhatunk, így magyar nyugdíjas csak magyar és élő macskát kaphat karácsonyra!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2015. november 29. 13:23
"Enyhén" tendenciózus ez a beszámoló. Saját megfigyeléseim szerint, inkább ilyen a helyzet: 1. Sok idös ember, pont amikor már nehezen mozog, hiányol leginkább egy állatot, amit viszont már nem tud megfelelöen ellátni. 2. Sok idös ember, gyengülö szellemi állapotában, különösen örül minden puha, kellemes fogású plüssállatnak, amit szivesen szorongat magához. Nem hiszem, hogy baj lenne, ha az állattal "kommunikálni" is tudna. 3. Ami a burzsoa nyugdijasokat illeti, azok mellett folyton van egy gondozó/ szórakoztató, tehát nemigen vannak ráutalva ilyen segéseszközökre. 4. Ahogy a mobilok ára is erösen csökkent, ugy esik minden technikai cucc ára, minél szélesebb körben terjed el. 5. Különben nem a hasbro, az élharcosa az ilyen fejlesztéseknek hanem a japánok, akik pár éve a gyerekeket árasztották el ilyesmivel. Akkor nekem ugy tünt, hogy ez a japán mentalitásból ered, mégha világszerte aratott is. Legalábbis egy ideig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!