Érted aggódunk, elvtárs, nem ellened!

2015. november 02. 09:36

Apropó, épp olyan helyekről menekülnek a bevándorlók, ahol az Egyesült Államok az elmúlt években demokráciát csinált. Mi sem értjük, miért ennyire rossz az nekik.

2015. november 02. 09:36
Megadja Gábor
Megadja Gábor
Mozgástér

„Ami a bevándorlók ügyét illeti, haladunk az amerikai modell felé – náluk már elég régóta van fal –, de még nem jutottunk a végére, azaz még nem védjük tűzparanccsal a bevándorlók emberi jogait. (Épp most emeltek vádat egy határőr ellen egy tizenéves mexikói lelövése miatt.) Apropó, épp olyan helyekről menekülnek a bevándorlók, ahol az Egyesült Államok az elmúlt években demokráciát csinált. Mi sem értjük, miért ennyire rossz az nekik. Lehet, hogy az orvosok és ápolók lebombázása esett nekik rosszul, ami nemrég történt Afganisztánban.

Valószínűleg a diplomáciában az a legjobb, ha az unalmas semmitmondás uralkodik. Ha elkezdődik az adok-kapok, ott viszont már baj van. Eddig a magyar fél nem reagált feszülten, és reméljük, ez így is marad: ez ugyanis a legjobb válasz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. november 02. 17:29
Megette a fene, ha a demokráciát külső hatalom csinálja. Mert eddig ahol csináltak ott fű nem nőtt. Libia, Egyiptom, Szíria, Ukrajna, esete mutatja a birodalmi érdek jól működik, csak a világ békéje borul fel. (És az elvetélt kísérletek, Zeman, Orbán buktatás csődje mutatja, hogy senki és semmi nem érdekli az USA-t csak az önös érdek.
Senye Péter
2015. november 02. 17:04
Az USA a II. vh után többé-kevésbé a saját szája íze szerinti demokráciákat csinált Nyugat-Európából. Nem volt nehéz dolga, mert azok gazdaságilag szinte nulláról indultak és társadalmi tudatukkal sem nagyon ellenkezett (még a németeknek is rémlett valami a weimari időkből). Máshol azért nem megy az, hogy 'holnap nulla órától demokrácia van'. Nyugodt időkben a társadalom kialakít magának egy működőképes rendszert, ha hagyják. Így van ez Közép-Európában is. Úgy vagyunk Nyugattal, mint gyerekkorukban elszakított két testvér, akik közül az egyik városban, jó körülmények között, a másik meg az élet nehézségeivel küszködve és azokat legyőzve, valahol az Isten háta mögött nőtt fel.
Tamzol
2015. november 02. 09:52
Jó írás ez Gabi! Akár egy J Page szólód!
sittes
2015. november 02. 09:41
Megadja, Kubából és Észak-Koreából is menekülnek emberek... A különbség annyi, hogy ezekből az "új" demokráciákból most megtehetik, hogy elmenekülnek. Úgyhogy ez egy csúsztatás volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!