Megértés

2015. november 25. 12:52

Az MMA-ügy nagyon gáz. Egyszerűen tudomásul van véve a politikai kétosztat. Matyóhímzés vs. idegenszív. Plusz Fekete.

2015. november 25. 12:52
Kukorelly Endre
HVG

„A színpadon Marton Éva áriázik. De mit? És kinek.


Túl azon, hogy miért! Elöl a békétlenek kórusa óg-móg-zsidózik, az őrsereg Gulyás Mártont taszigálja, aki kisvártatva leveti magát a magasból, mint Tosca az Angyalvár tetejéről. 2015 novembere, játék és muzsika tíz percben. Nem opera-kaleidoszkóp: a Magyar Művészeti Akadémia ülése. Gulyás igyekszik kikényszeríteni, hogy Fekete György álljon vele szóba, kényszeredetten figyeled, inkább elfordulnál. Az MMA-ügy nagyon gáz.

Példa.

Ha belemész, közelebb lépsz, veszít példázatosságából: közelről bonyolult és komikus, távolabbról nézve szomorú és egyszerű. Egyszerűen tudomásul van véve a politikai kétosztat. A szereplők, Neves Énekestől Névtelen Kórustagig, korántsem ostobák és/vagy gazfickók, de akiknek semmiféle szerepet nem osztottak, „mi” sem vagyunk derék-igazak, ki-ki nem rossz vagy jó oldalra áll, hanem, primer érdekeit prímán fölismerve, a neki megfelelő helyre. Amit helyénvalónak tart, jónak, míg másokat, az ellenkező oldalt rossznak.

Alulfogalmazva. Magyarul gecinek.

Minimum. Egyesek biztos szellemi fölényük tudatában súlyosan lenéznek-lesajnálnak másokat – jobb esetben, mert inkább tudomást sem vesznek róluk –, azok meg szügyig ressentiment-be süppedve állnak bosszút. Matyóhímzés vs. idegenszív. Plusz Fekete.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. január 28. 20:26
Ez nagyon egyszerűen fogalmazva a hitbizomány lebontása. Más szavakkal, visszavágó az elmúlt 20-egynéhány év geciségeiért. Öt éve mást sem hallunk, mint a kiakolbólintottak vinnyogását.
Ellensúly
2015. november 30. 18:18
Az a Kukorelly Endre ugat színvonalról, aki érvek híján – a liberális kultúrával kapcsolatos benyomásainkat erősítendő – Lovas Istvánt Lófasznak nevezte a Mancsban.
Mohamed Vlagyimirovics Bronstejn
2015. november 29. 00:29
Kúúúkori Kúúrvanyád.
mucsay
2015. november 26. 18:10
ez így volt! (kékkártya)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!