Megértem a magyarok problémáit

2015. november 10. 13:30

Úgy gondolom, a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyarokat és velük együtt a zsidó állampolgárokat is megvédje. Interjú.

2015. november 10. 13:30
Ilan Mor
SzegedMa

Bár Szegeden, így az országban csökkenni látszik a migrációs nyomás, szomszédos országaink nem lélegezhetnek fel. Szerbia után Horvátország és Szlovénia is szembekerült a problémával. Jelent-e biztonságpolitika szempontjából veszélyt kifejezetten az Európai Unióban élő és a magyar zsidó közösségek számára az illegális bevándorlás?

A magyarországi zsidók elsősorban magyarok, ezáltal a magyar kormány felelőssége, hogy megvédje állampolgárait. Figyelembe kell venni, hogy Európa más részein, például Párizsban, Brüsszelben vagy Dániában kifejezetten zsidó intézmények és személyek ellen történtek már támadások. Úgy gondolom, a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyarokat és velük együtt a zsidó állampolgárokat is megvédje. Nincs kétségem afelől, hogy Európa változik. Egyébként Izrael is hasonló problémákkal küzd a bevándorlók és az Afrikából érkező menekültek terén. Az izraeli-egyiptomi határon már felhúztak egy 250 km hosszú kerítést, mintegy védelemként az országba érkező terroristák ellen. Izraeliként megértem Magyarország kihívását, hiszen ugyan ezekkel a problémákkal szembesülünk mi is.

Mi történik most Izraelben?

Ugyan ezekkel a kihívásokkal küzdenek Izraelben is, mint Magyarországon korábban. A környező országok közül Izrael az egyetlen, ami munkát tud kínálni az embereknek, erre a környékbeli államokban egyszerűen nincs lehetőség. Jelenleg is 50-60 ezer menekült van Izraelben, akiket a nemzetközi jogszabályok szerint kezelnek. Az elképzelés az, hogy egy harmadik biztonságos országba küldjék őket, de sajnos több ezer olyan menekült is van, akik kihívást jelentenek számukra. A határon álló kerítés ugyan megállította a nagy migrációs hullámot, de úgy gondolom, csak a bevándorlók kis százaléka az, aki valóban menekült. Megértem és együtt tudok érezni mindazokkal a problémákkal, mellyel a magyarok szembesülnek.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VESZ ÉSZ
2015. november 11. 11:18
Arab tavasz, benne Szíriai válság, mind Izrael érdekét szolgálja, de próbálják elleplezni.Ez a zsidó ne adjon tanácsokat,mert arra ráfázunk.
apagyi
2015. november 11. 07:03
Sorost még Izraelben sem bírja a jobboldali Netanjahu,mert ott meg a palesztin civil szervezeteket támogatja...
korona
2015. november 10. 21:23
Nem az a művészet, hogy elzavarjuk a zsidókat innen, hanem ameddig itt vannak, hasznot húzni belőlük a magyar megmaradásért.
pemete jakab
2015. november 10. 21:18
"Megértem a magyarok problémáit" Én viszont nem értem, mi bajuk a zsidóknak a palesztinokkal. Ők nem bevándorlók. Vagy ha azok, akkor a zsidók is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!