Egy német edző nagy magyar győzelme

2015. november 16. 07:30

Ha összejön végül a legjobb harmadik hely, az elsősorban Dárdai Pál érdeme lett volna. A pótselejtezős két győzelem viszont egyértelműen Storck dicsősége.

2015. november 16. 07:30
Haszán Zoltán
444

Storck aztán nemcsak arra kapott lehetőséget az MLSZ-től, hogy vadonatúj stábot alakítson ki az utolsó pillanatban, de kérésére elhalasztották a pótselejtező előtti utolsó magyar bajnokit. Storck így végre három edzésénél többet készülhetett egy meccsre. Hogy hogy oldotta meg azt a pár nap alatt megoldhatatlannak tűnő problémát, amire ő maga is panaszkodott, miszerint a magyar játékosok elfáradnak, ha három napon belül két tétmeccset kell játszaniuk, azt talán majd elárulja. Mindenesetre az első meccs után már Norvégiában a regeneráló edzéseket a magyarok, és ugyan a norvégok gólt szereztek a második meccs hajrájában, de az mindegy volt, akkor már mindenki a továbbjutást ünnepelte.

Előbb a felnőtteket addig nem is edző Dárdai Pál, majd a szintén inkább utánpótlásedző Strock bizonyította be, hogy az európai középmezőny alja, közepe olyan játékoskerettel is elérhető, amely itthon edződik, de legfeljebb a lengyel vagy szlovák bajnokságban, komoly szinten csak epizódszereplőink vannak.

Ebben a helyzetben persze bátrabban lehet nyúlni a fiatalokhoz, mint a Fradiban nagyszerűen játszó húszéves Nagy Ádámhoz vagy ahhoz a Kleinheisler Lászlóhoz, akinek az ellehetlenítéséért mindent elkövetett a Videoton. Storck pont ott frissített Dárdai egyébként elég magas átlagéletkorú csapatán, ahol több futás és több vállalkozókedv kellett. (Pintér Attila pedig mintha ezer éve lett volna kapitány. Vele kezdtük a selejtezőksorozatot, az akkori kezdőből csak Dzsudzsák volt ott a pályán most. Priskin csereként állt be akkor.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!