Indulatokat fog provokálni ez a film

2015. november 04. 17:13

Nem akartuk nevesíteni semmit, mert akkor a Veszettek egy propagandafilm lett volna, ahogy azt sem akartuk, hogy politikai pártok csatározzanak felette.

2015. november 04. 17:13
Goda Krisztina
24.hu

Zavar, amikor gárdafilmként hivatkoznak a Veszettekre?


Most már inkább csak röhögök rajta, mert az összes bélyeg, amit rásütöttek a filmre, az bőven azelőtt került rá, hogy bárki látta volna. Nem titkolt vállalása a filmnek, hogy egy szélsőséges szervezetről szól, de nem a Magyar Gárdáról mintáztuk. Ez a megfogalmazás leszűkít valamit, amit nem kéne, mert sok minden másnak is megfeleltethető. Akár Magyarországon, akár Európában, akár máshol.

Eljuthat ez a film azokhoz, akik ilyen szervezetek tagjai?

Nem szántam ennek a filmnek társadalomformáló szerepet, csak egy történetet akartam elmesélni. Viszont amikor Kazincbarcikán forgattunk, a statiszta fiúk, akik a szervezet tagjait alakították, megerősítették, hogy a taglalt jelenség létezik. Nagyon sok olyan srác van, aki alapvetően jó érzésű, de tartozni akar valahová, csatlakozik egy szervezethez és nem méri fel, hogy mivel azonosul, ráadásul adott esetben egy ponton túl már késő kiszállnia is. Ha ez a film eléri azokat a srácokat, akikben a jóindulat megvan, hívó szó lehet, hogy maradjanak észnél. (...)

A film nem nevez nevén semmit, nincsenek cigányok, skinheadek, Magyar Gárda vagy Betyársereg. Mi van, ha mégis ezek jutnak a néző eszébe?

Nem akartuk nevesíteni semmit, mert akkor az egy propagandafilm lett volna, ahogy azt sem akartuk, hogy politikai pártok csatározzanak felette. Nem baj, ha párhuzamok jutnak eszébe a nézőnek, inkább az a probléma, ha valaki nem nézi meg, és úgy van róla határozott véleménye.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2016. március 01. 00:47
Filmkészítőink,színházi embereink,továbbra is egy szűk liberális elit tagjai.Sajnos nem elvenni nem,csak tudomásul venni lehet.Egyet tehetünk ,nem nézzük meg és kész.
tango47
2016. március 01. 00:46
Szerintem éppen itt lenne az ideje (25 évvel a rendszerváltásw után), hogy a Magyar Állam kivonuljon a filmek finanszírozásából. Most akkor kapitalizmus van, vagy szocializmus. Nem hinném, hogy az amerikai filmek akár egy cent adófizetői pénzt is kapnának. Ha szart gyártanak, akkor megbuknak. Na bumm! Aki pedig szívügyének tekinti a magyar film ügyét, az rakja bele a saját pénzét.
br-o
2016. március 01. 00:46
Nem fog indulatokat provokálni, mert senki nem nézi meg.
lajkakutyus
2016. március 01. 00:46
Egy hét alatt 54 moziban összesen ötezer néző egymilliárdért, ez tényleg sikerfilm:-)))) Na ez a liberális kultura teljesítménye. Nulla színvonal tehetségtelen emberekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!