Szabó Tímea sokat tett, hogy a gyerekek ne lakjanak jól

2015. november 05. 19:54

Ugye senki nem olyan naiv, hogy azt gondolta, a Fidesz-KDNP támogat majd egy olyan programot, amelyet egy ellenzéki politikus arra használ nap mint nap, hogy az ő politikájukat bírálja a nyilvánosságban.

2015. november 05. 19:54
Európa Kávézó
Európa Kávézó

„Kedves Tímea,

Az a nagy helyzet, hogy volt egy olyan ügy és egy olyan program, amire még a Fidesz sem tudott nemet mondani. Lehet ugyan, hogy komolyan gondolták még az elején a kormányközeli erők, hogy a gyermekéhezés felszámolása olyan fontos ügy, amelynek támogatásából nem maradhatnak ki, akárki is kezdeményezi. De méginkább valószínű, hogy szívesen kimaradtak volna már akkor, csak ehhez még nekik sem sikerült megfelelő indokot találni.

Amit Harrach Péter tegnap mondott a bizottsági ülésen, az lehet hogy csupán egy ócska kommunikációs fogás, miszerint »a jószándékú civilek áldozatává váltak az ellenzék kormány elleni agresszív támadásának«, de sajnos mégiscsak egyfajta indok arra, hogy a végén miért álltak el az ügytől.

Mert ugye senki nem olyan naiv, hogy azt gondolta, a Fidesz-KDNP támogat majd egy olyan programot, amelyet egy ellenzéki politikus arra használ nap mint nap, hogy az ő politikájukat bírálja a nyilvánosságban. Ugye senki nem gondolta azt, hogy ez a kormány majd pénzt különít el egy olyan projektre, amit az emberek már szintén ellenzéki (és nem civil) kezdeményezésként tartanak számon.

Miért is tennék? Végre találtak egy jó okot, mondván: miért támogatnánk az ellenzék gyermekéhezés felszámolására irányuló programját, hiszen tudunk mi erre saját kormányprogramot is csinálni majd az ellenzék nélkül. És ezt az okot Te szolgáltattad nekik, kedves Tímea, így tettél egy jószándékú civil kezdeményezést a kormány és az emberek szemében is ellenzékivé, és így sikerült jelentősen hozzájárulnod ahhoz, hogy az éhező gyerekek és várandós édesanyák ismét semmilyen segítséget ne kaphassanak.

Megérte? Most már eléri majd a Párbeszéd Magyarországért az 1%-os támogatást a következő közvélemény-kutatáson?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2015. november 06. 11:55
Kedves Szerző! Ez azért elég cifra, hogy még a kezdeményezőt kárhoztatja, amikor a számára meghagyott demokratikus lehetőségeket próbálja kihasználni. Tényleg haladunk a Kádár-rendszer felé, amikor a B. mécsesnél tüntetők miatt a helyi lakosok nem tudtak időben beérni a munkahelyükre. "A k. anyját annak a Kissnek, meg Orbánnak, hogy pont itt akarják a hasfájásukat világgá kürtölni!..." Logikailag is sántít. Ebből is kiszaglik az izzadságszagú próbálkozása, hogy megvédje a sunyi kis "keresztényt"... Ha a Fidesz sajátjaként megcsinálja a programot, akkor meglesz, és a hölgy - no meg a gyermekek - elégedettek lehetnek. Azt nehéz lesz akkor majd letagadni, hogy ki volt a kezdeményező... De gondolom, Ön már írja is a szöveget ehhez, hogy a Fidesz Szabó Tímea javaslata ELLENÉRE elindított egy gyermeksegélyező programot...
catalina9
2015. november 06. 11:17
Szőke Ciklon [Hozzászóló kiszűrése] 2015. november 6. 11:00 Tehetnek a civilek öngmaguktól is valamit, hangoskodás, kampány nélkül. Mondjuk, hozzanak létre egy alapitványt, járuljanak hozzá pénzzel,.." erre van Soros György!!
Szőke Ciklon
2015. november 06. 11:05
folytatás: évek óta folytat, eredményesen. Hiteltelenek az ilyen balliberális szólamok, mint amiket ők hangoztatnak. "négymillióan élnek a létminimum alatt" "ötvenezer gyermek napi rendszerességgel éhezik" Nem dumálni, tenni kell.
Szőke Ciklon
2015. november 06. 11:00
Tehetnek a civilek öngmaguktól is valamit, hangoskodás, kampány nélkül. Mondjuk, hozzanak létre egy alapitványt, járuljanak hozzá pénzzel, keressék meg Szabó Timit, meg a többi hangoskodó balliberálist, hogy nyissák ki a bukszájukat és támogassák az alapítványt. Persze sokkal egyszerűbb (és főleg sokkal olcsóbb) az a módszer, hogy ők álszent módon ilyen "nemes kampányt" indítanak, de a költségeket valaki más vállalja. Arról nem is beszélve, hogy konkrétan mit is tartalmazott ez a "program"? A kormánynak van erre programja, konkrét feladatokkal, amit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!