Egy elmaradt bocsánatkérés

2015. október 24. 14:50

Vártam, hogy megszólal Lázár úriember énje, de csalódnom kellett. A hibáink beismerésére és a bocsánatkérésre való képesség hiánya problémákat jelez.

2015. október 24. 14:50
Szilágyi Richárd
Magyar Nemzet

„Néhány »bakit« leszámítva (például amikor több tucat készenléti rendőrt küldtek házkutatásra a néhány nőt foglalkoztató szervezetekhez) kormányzati szemszögből sokáig jól is ment minden. Feljelentések sora született, Lázár és Csepreghy brillírozott, és Norvégiát is olyan szinten lejátszottuk a pályáról a diplomáciában, hogy azt a teljesítményt a közelgő Eb-selejtezőn is elfogadnánk. Aztán a Magyar Nemzet megírta, hogy a Fővárosi Főügyészség törvényességi ellenőrzése (ez a büntetőeljárástól független vizsgálat) az érintettek többségénél nem állapított meg jogszabályellenes működést. Kormányközeli forrásaink szerint lett is nagy ribillió és kapkodás a Miniszterelnökségen és a Kehiben.


Néhány hónapja e hasábokon már emlékeztettük Lázár Jánost arra a tavalyi ígéretére, amely így szólt: »amennyiben a vizsgálatok tisztázzák a külföldi forrásokat osztó szervezeteket, akkor kénytelenek leszünk bocsánatot kérni«. Akkor még »csak« az ügyészség tisztázta a civil szervezeteket, most már a rendőrség is. Kettőből kettő. Vártam, hogy megszólal Lázár úriember énje, de csalódnom kellett. A Miniszterelnökség vezetője a bocsánatkérés helyett csak annyit mondott: meggyőződésévé vált, hogy az Ökotárs Alapítvány törvénytelenül végzi a munkáját. A hibáink beismerésére és a bocsánatkérésre való képesség hiánya egyrészt problémákat jelez, másrészt eszembe juttat egy Orbán Viktor által népszerűvé tett dakota közmondást is: »Ha döglött lovon ülsz, szállj le róla!«”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mary
2015. október 25. 12:29
Legyünk őszinték az Ökotárs nem volt ártatlan, csak a nagy külföldi ricsajtól ijedtek meg, és inkább hagyták a francba az egészet.Egyébként én sem kértem volna bocsánatot. Nemzet hol vannak már az igazi nagyok Szeszták Ágnes,Kristóf Attila meg a többiek, jó hogy ezt már nem élték meg,ami a Magyar Nemzetben folyik.Nem igaz hogy nem változott a hangneme, éppen ezért novembertől 20 év előfizetés után visszamondtam az ujságot.
catalina9
2015. október 25. 11:07
ppix [Hozzászóló kiszűrése] 2015. október 25. 08:48 @catalina9 "Nem tisztázták, az viszont tisztázódott hogy a KEHI jogosan járt el, és rengeteg szabálytalanságot fedett fel..." Téved Elvtárs, ez tisztázódott! ".. Külföldi pénzek segítségével, a magyar állam ellenőrzését megkerülve neoliberális és posztkommunista civil szervezeteket évente egyenként akár 30-40 millió forinttal támogatnak, miközben a hasonló juttatásoktól a nemzeti érzelmű civil szervezeteket hermetikusan elzárják. …. Erre a jelenségre példát szolgáltatott az Ökotárs, a Haza és Haladás Alapítvány, a Milla és a Szolidaritás, amelyek az Együtt–PM-nek és az LMP-nek nem csak baráti kezet nyújtottak. A közpénzellenőrzéshez kapcsolódó állampolgári érdekek megsértését jelenti, ha bárki a civilszervezetek pénzfelhasználásának ellenőrzését zaklatásnak, sőt támadásnak minősíti." No és hogyan is tették ezt a jesuisökotárs elvtársak? Figyeljen mert ez is érdekes: "A Kehi az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a vizsgálat megállapította, hogy számos esetben indokolás nélkül, utólag módosították az értékelők által adott pontszámokat, úgy, hogy az befolyásolhatta a pályázók esélyeit a támogatások elnyerésére. „A pályázati sorrend manipulálásának” következtében a támogatásoktól olyan pályázók is eleshettek, amelyek egyébként színvonalas pályázatot nyújtottak be – ismertették a vizsgálatot, amely – folytatták közleményükben – azt is megállapította: a Norvég Alapot koordináló brüsszeli iroda jelezte az Ökotárs felé, hogy indokolatlanul magas azon pályázók elutasítása, amelyek egyébként magas pontszámot kapnak. A Kehi a fentiek mellett olyan szabálytalanságokat tárt fel, mint nem támogatható költségek elszámolása, saját használatra szolgáló tárgyak beszerzése, szerződések visszadátumozása, szabálytalan költségátcsoportosítás és a megvalósítási határidő szabálytalan túllépése – sorolták. Hozzátették, előfordult az is, hogy a kedvezményezettek ugyanazon költséget több támogatási szerződés terhére is elszámolták, illetve olyan cégtől származó számlákat számoltak el, amely az adott időpontban már nem létezett...." De ez még nem feltétlen bűncselekmény, de az biztos, hogy gusztustalan vagyis liberális.
puszika
2015. október 25. 10:13
Semmi más nem történt,mint hogy Lázár törlesztett!! Volt is miért! A választási győzelemhez tartozó protokoll gratuláció elmaradása /2X/ ürügyén. Persze mondhatják a liberálnácik,hogy ezek civilek.Na úgy civilek azok mintha Pista bácsi lenne a Combino villamos!! Lehet sikoltozni!!!
Mohamed Vlagyimirovics Bronstejn
2015. október 25. 08:44
Lázár "úriember énje" ?? Naív vagy kedves cikkíró :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!