5 dolog, amit megtanultunk a kitiltási botrány egy évéből

2015. október 16. 15:21

Ezekután nagyon nehéz azt gondolni a magyar államról, hogy együttműködik az őt eltartó polgárokkal.

2015. október 16. 15:21
Plankó Gergő
Plankó Gergő
444

1. A magyar állam nyíltan semmibe veszi a polgárait

A legstabilabb demokráciában is keveredhet bármilyen rangú vezető korrupciós ügybe, a kérdés, hogyan kezeli ezt az állam. Vannak-e olyan szigorú elvárásai önmagával szemben, mint például bármelyik állampolgár iránt, amikor az adóbevallását kell kitöltenie. Szórakoztató fordulatok voltak ugyan, amikor a nyilvánoság elől menekülő Vidát Bécsben kapták el, nem beszélve a méltán legendás jelenetről Andre Goodfrienddel, de a lényeg mégiscsak ez.

Éppen ezért az, hogy Vida Ildikó tavaly novemberben bejelentette, az ügyéről szóló vizsgálatot ő maga fogja vezetni, majd idén tavasszal tényleg ki is jött a mindent rendben találó jelentés, a végén Vida Ildikó aláírásával,
nagyon erős mezőnyben is a magyar közélet legcinikusabb húzásainak közvetlen élmezőnyéhez tartozik.

(Szorosan követi ezt, hogy Vida elmozdításához ez az ügy nem volt elég, de az igen, hogy Simicska Lajos összeveszett Orbán Viktorral.)

Ezekután nagyon nehéz azt gondolni a magyar államról, hogy együttműködik az őt eltartó polgárokkal.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. október 18. 04:48
666 Az tehát kiderült, hogy a korrupcióval meg lehet fogni a kormányt. Meg is bukott, lecserélték. Ja nem 2010-ben vagyunk?
Hora
2015. október 17. 13:09
Igen, igen. Gyurcsány idejében minden jobb volt. Ja.
atila68
2015. október 17. 12:42
Milyen kitiltási botrány? Teccikérteni ugye, Gergő!
Dénia
2015. október 17. 10:53
De mi alapján kellene Vida Ildikót bíróság elé állítani? Hogy rámutattak az amcsik? Elmondták az amcsik, hogy konkrétan kiket és mivel gyanusítanak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!