Zöldáramlat

2015. október 01. 07:08

Áder János sokak szerint tiszteletre méltó álmodozó. Más megvilágításban a szélmalomharcos Don Quijote, csak ő nem a múltat éli újra, hanem a jövőt akarja megmenteni. De kinek? És főleg hogyan?

2015. október 01. 07:08
Nagy Áron
Magyar Nemzet

A Fidesz–KDNP-kormány a környezetvédelem ügyét minisztériumi szintről lefokozta államtitkárira, majd a maradék önállóságát is megszüntetve odadobta a vidékfejlesztési tárca egyik szobácskájába a hungarikumok mellé. Nehéz ezt másként értelmezni, mint annak jeleként, hogy a döntéshozók finoman szólva közömbösek a környezetvédelem iránt, és csak a mezőgazdasági – sőt, azon belül is főként gazdasági – szempontok számítanak. Aztán megszűnt a zöldombudsman hivatala is, a megújuló energia forradalmát pedig a termékdíjjal sikerült – feltehetőleg Paks 2 miatt – csírájában elfojtani.

G. Fodor Gábort idézve mondhatnánk: az ökotéma a Fidesz számára ma nem egy jól hasznosítható politikai termék. Nagy kérdés, hogy az államfő képes lesz-e a szélesebb közvéleményen túl a kormányzó pártokban is elültetni az ökoszociális, vagy ha úgy tetszik, a zöldgondolkodás magvát. Most, a kolontári vörösiszap-katasztrófa ötödik évfordulóján ez a felvetés különösen elgondolkodtató.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tündér_Lala
2015. október 01. 10:36
Kicsit szigorú a véleményem. Áder nem fantaszta, hanem szélhámos. Akkor amikor azt mondta, hogy nekünk sikerült 25 év alatt felére csökkentenünk a káros kibocsátást vörös posztóvá vált a szememben. Merthogy ennek ára mindössze az volt, hogy a magyar ipar 95%-át felszámoltuk / ták. Ezt ajánlja követendő példaként ? Nem beszél viszont arról, hogy a globalizáció eredményeként a gatyától a legutolsó kütyüig mindent amit megvesznek az emberek 10 ezer kilómétereket utaztatnak a helyi termelés helyett. Ennek a károsanyag kibocsátása ugye semmi, de a kisember figyeljen az ökológiai lábnyomára. Az első nélkül a második csak dwemagogia !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!