Reménytelen a muszlim bevándorlók integrálása

2015. október 01. 10:40

Ha a bevándorlás ilyen mértékű marad, a muzulmánok nem az európai baloldalra vagy a liberálisokra adják majd a szavazataikat, hanem saját európai muszlim pártjaikra. Interjú.

2015. október 01. 10:40
Kósa Lajos
Magyar Idők

– Elemzők szerint a baloldali európai elit potenciális szavazókat lát a migránsokban, ezért támogatja a bevándorlást.

– Szerintem ez is illúzió. Ha a bevándorlás ilyen mértékű marad, a muzulmánok nem az európai baloldalra vagy a liberálisokra adják majd a szavazataikat, hanem saját európai muszlim pártjaikra. Mert ha lesz szavazójoguk, akkor lesznek pártjaik, még akkor is, ha az arab országoknak nincs demokráciaképük a szó európai értelmében. Fel kell ébrednünk, mert ha ez elmarad, lehet, hogy elbúcsúzhatunk a mi Európánktól. Persze amikor az egyes EU-tagállami választások közelednek, hamar szembe fog jönni a politikai valóság.

Nézzük meg Felső-Ausztriát: történelmi vereséget szenvedett a baloldal, győzött a Szabadságpárt. Spanyolországban a Podemos révén a radikális baloldal került képbe, Görögországban újrázott a radikális baloldal, tehát a kétirányú radikalizmus tör előre viharosan Európában. Kérdés, ráébred-e a mostani politikai elit, hogy lépnie kell. Nekem nem úgy tűnik. Ma már hetente 25 ezer migráns jön Magyarországra Horvátországból, Brüsszelben viszont azon polemizálnak hónapok óta, hogyan osszanak szét 60 ezer menekültet. De hiába telepítenének Kassára 800 menekültet, 24 órán belül visszamennek Németországba. A kvóta nem megoldás semmire.

– Megindulhatnak a visszatoloncolások nyugatról Magyarországra, vagy ez lekerült a napirendről?

– Én úgy látom, Európában teljes a tanácstalanság ezen a téren is. Mintegy 250 ezer, Magyarországon regisztrált migráns van, akiket bármikor vissza lehetne küldeni hazánkba, hiszen nálunk adták be a menedékkérelmet, de nem várták meg az elbírálást, hanem továbbálltak. Utóbbiak másik tagállamban már nem indíthatnak menekültkérelmi eljárást, hanem vissza kell jönniük Magyarországra, és meg kell várniuk a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal határozatát. És ami a legszörnyűbb: ha lesznek visszatoloncolások, ha nem, a bevándorlóhullám belátható időn belül nem fog kimerülni, mert olyan térségekből érkeznek az emberek, ahol komoly népességrobbanás fenyeget, vagy már le is zajlott. Európa pedig tologatja a problémát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sine ira et studio
2015. október 01. 18:39
Lajos, arról is meséljetek már egyszer, hogy az évtizedeken belül összeomló szociális rendszert, az elnéptelenedést és a szakképzett munkaerő elvándorlását hogyan akarjátok orvosolni. Ez "kicsit" életszagúbb probléma annál, hogy 150 év múlva Kölnben kalifátus lesz -e, nekünk ugyanis a következő 50 évre se valami jók már a kilátásaink.
chinasky
2015. október 01. 13:29
zuhant a forint miután beszélt a nagymester?:)
Vezetéknév Utónév
2015. október 01. 12:35
Miért gondolja úgy egy diplomával sem rendelkező mezei ex-polgármester, hogy ért az egész Európának fejtörést okozó menekült-kérdéshez?
péterx
2015. október 01. 12:14
A muszlim kultúra egész más . Kicsiben is tapasztaljuk , milyen nehéz , szinte lehetetlen a különböző gondolkodási- , érzelmi- , /család/történeti- származásbeli- viselkedésbeli kultúrát integrálni . A liberális ál-megértés a muszlimok iránt hatalmas blöff , a valóságban gyakran még egy családot sem tudnak összetartani...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!